BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran destekli Husiler, Suudi Arabistan ve BAE'yi vurmakla tehdit etti----

İran destekli Husiler, Suudi Arabistan ve BAE'yi vurmakla tehdit etti

İran destekli Husiler, Suudi Arabistan ve BAE'yi vurmakla tehdit etti
03 Ekim 2022 - 07:15 www.finansgundem.com

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki petrol sahalarını hedef almakla tehdit ederek, petrol şirketlerinden bu ülkeleri terk etmeleri çağrısında bulundu.


Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümet arasındaki ateşkes süresinin sona ermesinin üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri yazılı açıklama yaptı.

Seri açıklamasında, "Silahlı kuvvetler (Husilerin), Suudi Arabistan ve BAE'de faaliyet gösteren petrol şirketlerine ülkelerini terk etme fırsatı veriyor." ifadesini kullandı.

Yemen hükümetini destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinde yer alan ülkelerinin, "memur maaşlarının Yemen'deki petrol gelirlerinden ödenmesini öngören bir ateşkes taahhüt etmemesi" durumunda bu ülkelerdeki petrol sahalarının hedef alınabileceğine işaret eden Seri, şunları kaydetti:

Suudi Arabistan ve BAE, Yemen halkını kaynaklarından mahrum bırakmakta ısrar ederse, güçlerimiz de Suudileri ve BAE'lileri kaynaklarından mahrum bırakabilir. Her şey mümkündür... Halkımız barışçıl yollar tıkandığında hakkını alma gücüne sahiptir.

 

Yemen'de 6 aylık ateşkes bitti

BM, Yemen'deki ateşkesin uzatılmasını istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)