BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz finans devinin kârı yüzde 8 düştü----

İngiliz finans devinin kârı yüzde 8 düştü

İngiliz finans devinin kârı yüzde 8 düştü
15 Şubat 2023 - 11:53 www.finansgundem.com

ABD’de yaptığı usulsüz işlemler nedeniyle cezalandırılan İngiliz bankasının kârı beklentilerin altında kaldı.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Barclays, 2022'nin son çeyreğinde, artan giderler ve sorunlu kredi provizyonlarındaki artışın performans üzerinde baskı oluşturması nedeniyle beklenenden daha kötü performans gösterdi. Dördüncü çeyrekte vergi öncesi 1.3 milyar sterlin kâr açıklayan Barclays'in karı yüzde 8 oranında düştü. Analistlerinin 1.44 milyar sterlin olan tahminlerinin çok altında kaldı.

İngiliz bankası, yasal anlaşmazlıklara ve 2022 için toplam 1,6 milyar sterlinlik para cezalarına yol açan ABD'deki aşırı tahvil ihracından kârlılığına ağır bir darbe aldı.

2022 için yıllık net kâr, analistlerin 4,95 milyar sterlin olan beklentilerini aşarak 5 milyar sterlin (6,05 milyar dolar) olarak belirlendi.

Dördüncü çeyrekte işletme giderleri, analistlerin öngördüğünden 200 milyon sterlin daha fazla olarak gerçekleşti, 4 milyar sterline yükseldi. 

Banka ayrıca kötü kredi durumunda değer düşüklüğü maliyetleri için 498 milyon sterlin ayırdı.

Barclays, 2021'in başlarında ABD'de izin verilenden 15,2 milyar dolar daha fazla yatırım ürünü (yapılandırılmış tahvil) satmıştı.

Barclays, izin verilen limitin 17.7 milyar dolar üzerinde bir miktarda menkul kıymet satışını önleyecek kontrolleri uygulamamış olması nedeniyle 361 milyon dolar ceza ve faiz ödemek için SEC ile anlaştı. Ayrıca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), aralarında Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve UBS'in bulunduğu 16 finans şirketine elektronik iletişimi sürdüremedikleri ve koruyamadıkları gerekçesiyle 1,1 milyar dolarlık para cezası verdi.

Barclays, Suudi Arabistan'a yeniden girmeyi düşünüyor

 

Eski Barclays CEO’su: Sabit coinlerin yıldızı parlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)