BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz bankaları için büyük darbe olacak!----

İngiliz bankaları için büyük darbe olacak!

İngiliz bankaları için büyük darbe olacak!
19 Eylül 2016 - 09:25 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, İngiltere'nin Euro Bölgesi'ni terk etmesi halinde, İngiliz finans merkezinin ağır bir darbe olacağını açıkladı

Almanya Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi Jens Weidmann, İngiltere'nin Avrupa Ekonomik Bölgesi içinde yer almaktan vazgeçmesi halinde İngiltere merkezli bankaların Avrupa Birliği genelinde faaliyettebulunma haklarını kaybedecekleri uyarısında bulundu.

Guardian gazetesine konuşan Weidmann, İngiltere'nin Euro Bölgesi'ni terk etmesi halinde, İngiliz bankalarının 27 AB üyesinde faaliyet gösterme haklarının iptal olacağını ve bunun sonucu olarak Londra'nın finansal merkez olma pozisyonunun ağır bir darbe alacağını vurguladı.

Weidmann, "İngiliz bankalarının AB genelinde faaliyette bulunma hakları ortak pazar üyeliği ile ilişkili ve eğer Büyük Britanya artıkAvrupa Ortak Bölgesi'nin parçası olmaz ise bu hak otomatik olarak sona erer" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)