BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnfazı 22 dakika sürdü!----

İnfazı 22 dakika sürdü!

İnfazı 22 dakika sürdü!
26 Ocak 2024 - 11:59 www.finansgundem.com

ABD'de tartışma konusu olan insanlık dışı idam bugün gerçekleşti. Eugene Smith, nitrojen gazıyla zehirlenerek infaz edilen ilk kişi oldu.

Amerika Birleşik Devleti (ABD)'nin Alabama eyaletinde 1989 yılında 1.000 dolar karşılığında bir vaizin karısı Elizabeth Sennett'in bıçak ve darpla öldüren iki kişiden biri olan Eugene Smith için istenen tartışmalı idam cezası uygulandı.

İNFAZ 22 DAKİKA SÜRDÜ

ABD'de ilk kez nitrojen gazıyla zehirlenerek idam edilen 58 yaşındaki Smith'in idamının infazı yaklaşık 22 dakika sürdü. Yetkililer, Smith'in saat 20.25'te öldüğünü açıkladı.

Smith ölmeden önce yaptığı son açıklamada, "Bu gece Alabama'da insanlık bir adım geri gidiyor. Sevgiyle, huzurla, ışıkla aranızdan ayrılıyorum" dedi.

Alabama Valisi Kay Ivey daha sonra, 1989 yılında 45 yaşındaki Elizabeth Sennett'in kiralık katille öldürülmesinin ardından bu infazın adaletli olduğunu söyledi.

Smith'e verilen idam cezası 2022 yılında zehirli iğne ile infaz edilmeye çalışılmıştı. Smith'in damar yolunun bulunamaması nedeniyle infaz ertelenmişti.

SMITH'İN AVUKATLARI İNFAZIN DURDURULMASINI TALEP ETMİŞTİ

Smith'in avukatları karara yönelik Birleşmiş Milletler (BM) ile önde gelen yetkililer tarafından sorgulanan ve denenmemiş yöntemle ilgili riskler nedeniyle mahkemeden infazın durdurulmasını talep etmişti. Bir eyalet savcısı bunun "insanoğlunun bildiği en acısız ve insani infaz yöntemi" olacağını söylemişti.

(Habertürk)

ABD’de bir ilk: Nitrojen gazıyla zehirleyerek idam

 

20 yıl sonra bir ilk: Singapur'da idam!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)