BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD’de bir ilk: Nitrojen gazıyla zehirleyerek idam----

ABD’de bir ilk: Nitrojen gazıyla zehirleyerek idam

ABD’de bir ilk: Nitrojen gazıyla zehirleyerek idam
25 Ocak 2024 - 15:18 www.finansgundem.com

ABD Temyiz Mahkemesi'nin 'durdurmayı reddetme' kararı ile birlikte Kenneth Eugene Smith'in idamı onaylandı. Cinayetten suçlu bulunan 58 yaşındaki ‘kiralık katil’ ABD’de nitrojen gazı uygulamasıyla idam edilecek ilk kişi olacak.

1989 yılında bir vaizin eşi Elizabeth Sennett'i kiralık katil olarak öldürmekten suçlu bulunan Kenneth Eugene Smith, bugün ABD’yi ikiye bölen yeni bir yöntemle idam edilecek.

Smith, ABD'de ‘işkence’ olarak adlandırılan nitrojen gazıyla zehirlenerek cezası infaz edilecek ilk kişi olacak.

Smith, cinayetten suçlu bulununca hakkında verilen idam kararının 2022'deki infazından sağ olarak çıktı. Çok sayıda denemeye ve kolunda açılan yaralara rağmen damar bulunamadı. Saat geç olup eyaletin ölüm yetkisinin süresi dolunca cezaevine geri döndü. Ancak bu defa yapılacak idam yöntemi nitrojen. BBC'nin haberine göre Alabama Eyaleti, bu kez Smith'e hava sızdırmaz bir maske takarak saf nitrojeni içine çekmeye zorlayacak. Bu inaktif gaz, vücudundaki oksijeni tüketecek.

Smith'in avukatları, müvekkillerinin, "zalim ve alışılmadık" dedikleri bu yöntemle idam edilmesine itiraz etti ancak ABD'de Yüksek Mahkeme de itirazı reddetti.

Bugün maske takılacak 58 yaşındaki Smith'e, dakikalarca nitrojen gazı verilecek. Bu süre 15 dakikayı bulabilecek.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği geçtiğimiz hafta, daha önce kullanılmamış bir infaz yönteminin işkence ya da diğer bir acımasız, insanlık dışı, aşağılayıcı uygulama anlamına gelebileceğini söyledi. İnfazın durdurulması çağrısında bulundu.

Ancak ABD Mahkemesi, Kenneth Eugene Smith'in nitrojen ile idam edilmesine gelen itirazların ardından yaptığı değerlendirmede idamın ertelenmesi talebini reddetti.

Smith'in perşembe günü akşam 6 civarında Atmore'daki William C Holman Cezaevi'nde idam edilmesi planlanıyor.

Kurbanın oğlu Charles Sennett Jr. ise televizyona verdiği röportajda Smith'in "yaptığı şeyin bedelini ödemesi gerektiğini" söyleyerek "Dışarıdaki insanlardan bazıları şöyle diyor: 'Onun bu şekilde acı çekmesine gerek yok.' Peki, anneme nasıl acı çektiğini sordular mı? Onu defalarca bıçakladılar" dedi.

İran'da 'casusluk' suçlamasından bir kişi idam edildi

 

20 yıl sonra bir ilk: Singapur'da idam!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)