BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF'den uzaktan çalışma kararı----

IMF'den uzaktan çalışma kararı

IMF'den uzaktan çalışma kararı
12 Temmuz 2021 - 17:25 www.finansgundem.com

IMF personelinin bir kısmını uzaktan çalıştırarak kimi ofislerinin bulunduğu bazı gayrimenkulleri elden çıkarmayı tartışıyor.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF), çalışanların pandemi sonrasında haftanın bir kısmında evden çalışabilmesi için bir strateji planladığı öğrenildi. IMF bu stratejiyle fiziksel alan ihtiyaçlarını azaltmayı planlıyor. 

HAFTANIN YARISI EVDE

Korona virüs salgınının başından beri evden çalışan IMF personelinin bir kısmının Eylül’den itibaren önerilen deneme planının parçası olarak ofislere dönmeyeceği ya da yarı zamanlı olarak döneceği bildirildi. Geçen ay yönetim kurulunda tartışılan plana göre, evden çalışmayı seçen çoğu çalışanın bunu haftada iki veya üç gün yapacağı söylendi. 

BİNALAR SATILABİLİR

IMF’nin toplam 2700 çalışanının yüzde 90’ı ABD’nin başkenti Washington DC’de yaşıyor. IMF, daha az fiziksel alana ihtiyaç duyması durumunda şehirde yer alan iki binasından birini satmayı da gündemine aldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan IMF sözcüsü Gerry Rice, henüz planlama ile ilgili nihai kararın verilmediğini belirtti.

KÜRESEL ETKİ YARATABİLİR

Dünya ekonomisine yön veren pek çok kurum evden çalışma modeli konusunda farklı görüşe sahipken IMF’nin bu yaklaşımının kurumların geleceğe dönük planlaması açısından önemli olabileceği düşünülüyor.

Google, Ford, Facebook, General Motors gibi şirketler çalışma konusunda ileriki dönemde daha fazla esneklik sözü verirken Goldman Sachs, JP Morgan gibi bankacılık devlerinin CEO’ları uzaktan çalışma fikrine mesafeli.

Pandemi bitse de uzaktan çalışma sürecek

 

Uzaktan çalışmanın getirdiği 4 büyük değişim

 

Şirketler uzaktan çalışma modelinde nasıl başarılı olabilir?

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)