BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzaktan çalışmanın getirdiği 4 büyük değişim----

Uzaktan çalışmanın getirdiği 4 büyük değişim

Uzaktan çalışmanın getirdiği 4 büyük değişim
09 Nisan 2021 - 14:40 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisinin ortaya çıkmasıyla birlikte tüm dünyada hızla uzaktan çalışma sistemine geçildi. Sağlık krizinin neden olduğu bu hızlı geçiş süreci ise 4 büyük değişime yol açtı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan korona virüs pandemisiyle birlikte tüm dünyada birçok şirket hızla uzaktan çalışma sistemine geçti. Bu hızlı geçiş sürecinde ise, uzaktan çalışmayla ilgili oldukça fazla endişe dile getirildi. Bu endişeler arasında iletişim sorunları, dikkat dağınıklığı, teknoloji sorunları gibi konular yer aldı. Uzaktan çalışma sistemine yönelik eleştirilere rağmen, pandemi nedeniyle uzaktan çalışma sistemi devam ederken, şirketlerin bazı büyük kararlar alması gerekti.

1. Yetenekli çalışanlara ulaşmak kolaylaştı

Tüm dünyada birçok yetenekli insan olsa da, birçok kişi yaşamak istediği yerde iş arıyor. Evden çalışma sistemine geçişle birlikte hem şirketler hem de çalışanlar, bu konuda esneklik kazandı. Şirketler için çalışanlarının nerede yaşadığı, artık önem taşımıyor. Bu sayede ise şirketler farklı yerlerde yaşayan yetenekli ve donanımlı çalışanları bünyesine katabiliyor.

2. Çalışanlar için daha fazla esneklik

Esnek çalışma imkanı, çalışanları oldukça memnun eden bir uygulama. Entrepreneur’ün haberine göre, dört yıl önce Harvard Business Review tarafından yayınlanan bir çalışmada, katılımcıların %88’i “daha esnek çalışma saatleri” istediklerini söyledi. Konu uzaktan çalışma olduğunda ise katılımcıların %80’i “evden çalışma seçeneğini” tercih edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl uzaktan çalışma sistemine geçilmesiyle birlikte çalışanlar çok daha fazla esnekliğe kavuştu. Bu sistemle birlikte çalışanlar artık işten çıkış saatinde yoğunlaşan trafiğe takılmıyor, doktor randevularına gidebiliyor ve çocuklarıyla aynı saatte evde olabiliyorlar.

3. İşe gelinmeyen günler azaldı

Her yıl grip salgını yaşanıyor. Bu salgının yayılması ne kadar önlenmeye çalışılsa da, ofislerde hızla yayılıyor. Ancak bu yıl uzaktan çalışma sistemiyle birlikte hastalıkların ofiste yayılımının önüne geçilmiş oldu. Çalışanların ise hastalanarak işe gelmediği günlerin sayısında dikkat çekici bir azalma gözlendi.

finansgundem.com'un derlemesine göre, 2020 yılında ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu mesai saati kaybı oranının %1,9 olduğunu açıkladı. Kayıp mesai saati ise çalışılan saatler karşısında, çalışılmayan saatlerin yüzdesi alınarak hesaplanıyor. Bu ise çalışanların standart çalışma saatlerinden yalnızca %1,9 daha az çalıştığını gösteriyor.

4. Çalışan sadakati arttı

Uzaktan çalışmanın bir başka önemli faydası ise çalışan sadakatinde artış sağlanması oldu. Çalışanlar birçok nedenle iş değiştirmek isteyebilirler. Uzaktan çalışma sistemi, çalışanların tüm sorunlarını çözmeyecek olsa da, farklı bir şehre taşınıp daha iyi koşullara sahip olmak isteyen çalışanlar için faydalı olabilir.

'7 aşıdan 3'ünün insan uygulamaları başladı'

 

HSBC’den aşı desteği için dev işbirliği

 

Rusya’da yeni bir aşısının daha klinik denemelerine izin çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)