BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzaktan çalışma kalıcı olacak mı?----

Uzaktan çalışma kalıcı olacak mı?

Uzaktan çalışma kalıcı olacak mı?
01 Nisan 2021 - 12:28 www.finansgundem.com

Patronların üçte biri evden çalışmanın üretkenliği artırdığını düşünüyor. Bu görüşü savunanların sayısı her geçen gün artıyor. Peki büyük şirketler bu konuda nasıl bir plan yapıyor?

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzaktan çalışmanın veya esnek çalışmanın gelecek olup olmadığı henüz açıklanmadı, ancak bazı firmalar üretkenliği artırdığını düşünerek çalışanlarını uzuktan çalışmayla teşvik etmeye başladı. Bugün yayınlanan bir araştırmaya göre, İngiltere'deki işverenlerin üçte biri, evden çalışmanın çalışanlarının üretkenliğini artırdığını söyledi. Chartered Personel ve Geliştirme Enstitüsü (CIPD), Haziran ayında patronların yalnızca yüzde 28'inin yeni çalışma tarzını desteklediğini ortaya çıkardı.
Ofislerin eve taşınmasıyla üretkenliğin bir darbe aldığını söyleyenler, geçen yıl yüzde 28'den yüzde 23'e düştü.

Geçen hafta, KPMG tarafından yapılan bir anket, küresel yöneticilerin tamamen uzak bir işgücü konusunda endişeli olduklarını gösterdi çünkü işletmelerin yalnızca beşte biri öncelikli olarak uzaktan çalışanları işe almak istiyor. Ancak CIPD, personelin yüzde 28'i tercih ettiği ve yüzde 19'u tercih edeceği için esnek saatler sunma konusunda daha fazla ilerleme kaydedilebileceğini bildirdi.
Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, dünyanın en büyük hukuk firması Dentons, Londra merkezli 750 çalışanının kalıcı olarak esnek bir şekilde çalışabileceğini söyledi.

ÇALIŞANIN TERCİHİNE BIRAKILACAK

Yeni bir esnek çalışma politikasının bir parçası olarak, firmanın evden veya ofiste çalışma tercihlerine kendilerine bırakabileceği belirtiliyor.
Bu arada PwC yetkilileri, korona virüs kısıtlamaları hafiflediğinde esnek çalışmanın devam etmesine de izin vereceklerini açıkladı. Big Four firması, personelin haftada iki ila üç gün ofiste veya müşteri sitelerinde meslektaşları ile aynı yerde kalmasını planladıklarını açıkladı.

Tüm zamanların en yüksek mart ayı ihracatı

 

İngiltere'de imalat sektörü 10 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)