BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisi Williams: Yüzde 2 enflasyon hedefi gerekli----

Fed yetkilisi Williams: Yüzde 2 enflasyon hedefi gerekli

Fed yetkilisi Williams: Yüzde 2 enflasyon hedefi gerekli
06 Mayıs 2024 - 08:12 www.finansgundem.com

Fed yetkilisi Williams, enflasyon hedefinde belirlenen yüzde 2 seviyesinin mevcut enflasyonu hedefte tutmaya yardımcı olduğu yönünde açıklamalarda bulundu.

New York ABD Merkez Bankası (Fed) Bankası Başkanı John Williams cuma günü yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik enflasyon hedefinin fiyat istikrarının sağlanmasında kilit önem taşıdığını ve ekonomik refahın sağlanması için gerekli olduğunu söyledi.

Enflasyon hedefini savunması, Fed'in politikayı yönlendirme, belirleme ve iletme şeklini elden geçirmesi için bazı çevrelerden gelen ısrarlı çağrıların ortasında geldi.

Stanford Üniversitesi Hoover Enstitüsü'nde düzenlenen bir para politikası konferansında konuşan Williams, "Teori ve deneyimler, açık ve rakamsal bir uzun vadeli enflasyon hedefinin belirlenmesi ve bu hedefe ulaşılmasını desteklemek için uygun adımların atılması da dahil olmak üzere şeffaflık ve açık iletişimin önemini göstermiştir. Bunlar enflasyon beklentilerinin çıpalanmasında kritik öneme sahiptir ve bu da enflasyonu hedefte tutmaya yardımcı olur" dedi.

Küresel piyasalarda 'Fed' belirsizliği

 

S&P, Fed'den ilk faiz indirimi için beklentisini Aralık ayına öteledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)