BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den Çin'e büyüme modeli çağrısı----

IMF'den Çin'e büyüme modeli çağrısı

IMF'den Çin'e büyüme modeli çağrısı
18 Eylül 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

IMF, Çin'i büyüme modelini tüketime yönlendirmeye çağıracak. IMF Başkanı Georgieva, "Çin'e tavsiyemiz, politika alanınızı büyüme modelinizi daha fazla iç tüketime doğru kaydırmanıza yardımcı olacak şekilde kullanması" ifadesini kullandı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva Reuters'e yaptığı açıklamada, IMF'in Çin'e zayıf iç tüketimi artırmasını, sorunlu emlak sektörünü ele almasını ve hem Çin hem de küresel büyümeyi aşağı çeken yerel yönetim borçlarını dizginlemesini söylemeyi planladığını söyledi.

Georgieva bu mesajların Çin'in ekonomi politikalarına ilişkin yakında yapılacak IMF "Madde IV" gözden geçirmesinde Çinli yetkililere iletileceğini söyledi. Georgieva, Fon'un Pekin'i büyüme modelini borçla beslenen altyapı yatırımları ve gayrimenkulden uzaklaştırmaya şiddetle teşvik edeceğini söyledi.

Georgieva, "Çin'e tavsiyemiz, politika alanınızı büyüme modelinizi daha fazla iç tüketime doğru kaydırmanıza yardımcı olacak şekilde kullanması. Çünkü geleneksel altyapı yöntemi, yani daha fazla para pompalamak, bu mevcut ortamda verimli olmayacaktır" dedi.

Çin'in yaşlanan nüfusu ve düşen üretkenliği, ABD ve Avrupa'daki şirketlerin tedarik zincirlerini Çin'den uzaklaştırmalarıyla birlikte büyüme hızında "baskılayıcı bir rol" oynuyor. Georgieva, Çin'in emlak sektöründe yaşadığı sorunların da tüketicilerin harcamalarını dizginlemesine neden olduğunu söyledi.

Çin'den IMF'ye "korumacılığa ve bağları koparmaya karşı çıkma" çağrısı

 

IMF: Küresel borç endişe kaynağı olmaya devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)