BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Küresel borç endişe kaynağı olmaya devam ediyor----

IMF: Küresel borç endişe kaynağı olmaya devam ediyor

IMF: Küresel borç endişe kaynağı olmaya devam ediyor
13 Eylül 2023 - 16:05 www.finansgundem.com

IMF, küresel borcun 2021 yılının ardından 2022 yılında da önemli bir düşüş daha kaydettiğini, ancak borcun hala yüksek olduğunu ve sürdürülebilirliğin endişe kaynağı olmaya devam ettiğini bildirdi.

IMF bugün yayınladığı raporda, "Küresel borç yükü üst üste ikinci yıl gerilemiş olsa da Küresel Borç Veri Tabanımız'daki son güncellemeye göre, salgın öncesi yüksek seviyesinin üzerinde seyretmekte" dedi.

Toplam borç, geçen yıl 2019'a göre yüzde 9 artarak küresel brüt GSYH'nın yüzde 238'i seviyesinde gerçekleşti. ABD doları cinsinden borç miktarı 235 trilyon dolar seviyesinde veya 2021'deki seviyesinin 200 milyar dolar üzerinde gerçekleşti.

IMF, "Politika yapıcıların önümüzdeki birkaç yıl boyunca borç sürdürülebilirliğini koruma konusunda tereddütsüz olmalılar" dedi.

Hükümetlerin borç kırılganlıklarını azaltmaya yardımcı olmak için acil adımlar atmaları ve uzun vadeli borç eğilimlerini tersine çevirmeleri gerektiğini belirten IMF, öezel sektör borcu için bu politikaların, hanehalkı ve finansal olmayan kurumsal borç yüklerinin dikkatli bir şekilde izlenmesini ve
ilgili finansal istikrar riskleri içermeleri gerektiğini vurguladı.

IMF, kamu borcu kırılganlıkları için, güvenilir bir mali çerçevenin harcama ihtiyaçları ile borçların skürdürdülebilirliği ile dengelenmesi sürecine rehberlik edebileceğini ifade etti.

Küresel borçlar ilk çeyrekte 8,3 trilyon dolar arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)