BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF'den Asya Merkez Bankalarına çağrı----

IMF'den Asya Merkez Bankalarına çağrı

IMF'den Asya Merkez Bankalarına çağrı
14 Ekim 2022 - 07:59 www.finansgundem.com

IMF, çoğu Asya Merkez Bankalasını politikalarını daha da sıkılaştırmaya çağırdı.

IMF, Asya Merkez Bankalarının çoğunun, artan emtia fiyatları ve istikrarlı ABD faiz oranlarının etkisiyle para birimlerinin değer kaybetmesi, enflasyonu hedeflerinin üzerine ittiği için para politikasını daha da sıkılaştırması gerektiğini bildirdi.

IMF Asya ve Pasifik Departmanı direktörü Krishna Srinivasan, Çin ve Japonya'nın ekonomik toparlanmanın daha zayıf olduğu, gevşekliğin önemli düzeyde kaldığı ve enflasyonun başka yerlerde olduğu kadar keskin bir şekilde yükselmediği istisnalar olduğunu bildirdi.

ABD parasal sıkılaştırmasının faiz oranlarındaki farklılıkların genişlemesine yol açması ve ülkeler için ithalat maliyetlerini artırmaya yardımcı olması nedeniyle birçok Asya para biriminin oldukça keskin değer kaybettiği belirtildi.

Srinivasan, "Temel senaryomuz, enflasyonun yıl sonuna kadar zirve yapması olsa da, büyük döviz kuru değer kayıpları, özellikle küresel Faiz oranları daha güçlü bir şekilde yükselirse ve Asya'da daha hızlı para politikası sıkılaştırması gerektiriyorsa, daha yüksek enflasyona ve daha fazla kalıcılığa yol açabilir şeklinde" dedi.

IMF: Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesi sürecek

 

IMF: Enflasyon inatçı bir şekilde yüksek

 

Dünya Bankası ve IMF'nin gündemi: Çoklu kriz ortamı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)