BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesi sürecek----

IMF: Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesi sürecek

IMF: Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesi sürecek
12 Ekim 2022 - 08:05 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu'nun Baş Ekonomisti Gourinchas, Merkez Bankalarının enflasyon mücadelesi 2024'e kadar sürecek.

Uluslararası Para Fonu'nun Baş Ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesinin iki yıl daha sürebileceğini, bunun da dünyadaki birçok kişi için işsizliği artırıp, yaşam standartlarını düşürebileceğini açıkladı.

Gourinchas, enerji ve gıda fiyatlarının ötesinde geniş çekirdek enflasyon baskılarının merkez bankası hedeflerini yaklaşık %2'ye düşürmesinin zaman alacağını söyledi.

Gourinchas, enflasyonla ilgili olarak, "Bizim tahminimiz, bunun düşmeye başlayacağı, ancak 2023'te merkez bankası hedeflerine geri dönmeyeceğimiz yönünde. 2024'te buna daha yakın olacağız." dedi.

Gourinchas, bu arada işsizliğin artacağını ve dünyadaki pek çok kişinin yaşam standartlarının muhtemelen kötüleşeceğini ve bazılarının iş bulmakta zorlanacağını söyledi.

IMF, 2023 büyüme tahminlerini, birçokları için durgunluk hissi uyandıracak zayıf seviyelere indirdi ve düzensiz finansal piyasalar riskinin arttığı konusunda uyardı. Ancak politika yapıcıların enflasyonist beklentileri geri almak için yolda kalmaları gerektiğini bildirdi.

Gourinchas, "Hala enflasyona sahip olacağız ve ekonomi yavaşlamaya başlayacak ve bilirsiniz, burası olmak için hoş bir yer değil," dedi.

IMF: Enflasyon inatçı bir şekilde yüksek

 

Dünya Bankası ve IMF'nin gündemi: Çoklu kriz ortamı

 

IMF Başkanı: Resesyon riskleri artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)