BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Orta Doğu'da endişe hakim----

IMF: Orta Doğu'da endişe hakim

IMF: Orta Doğu'da endişe hakim
17 Nisan 2023 - 08:03 www.finansgundem.com

IMF Orta Doğu'da yüksek faiz oranları, petrol fiyatları ve enflasyon kaynaklı endişeler görüyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilisine göre Orta Doğu ve Orta Asya'daki bankaların geçen ay Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yaşanan bankacılık kargaşası karşısında çok sınırlı bir riski var, ancak mali baskılar yüksek faiz oranları, dalgalı petrol fiyatları ve yıllarca süren çift haneli enflasyonun neden olduğu baskıları artırıyor.

Uluslararası Para Fonu'nun Orta Doğu ve Orta Asya departmanı direktörü Cihad Azour, bankacılık sektöründeki gerilimlerin, faiz oranlarını yükselten ve finansmana erişimi azaltan daha sıkı para politikalarının üzerine geldiğini söyledi.

Azour, Fas, Ürdün ve petrol ihracatçıları dahil olmak üzere iyi krediye sahip ve pazarlara erişebilen ülkeler ile mücadele eden diğerleri arasında büyüyen bir uçurum olduğunu söyledi.

Azour, "Endişeliyiz çünkü risk matrisi büyümeye devam ediyor: yüksek Faiz oranları, petrol fiyatlarındaki oynaklık, jeopolitik gerilimler ve çift haneli enflasyona sahip olduğunuz arka arkaya üçüncü yıl" dedi.

Azour, yüksek borç seviyeleri, toplumsal huzursuzluk riski ve toplumsal cephedeki baskılar nedeniyle sıkı politikaları sürdürebilme becerisiyle ilgili endişeler şimdilik gölgede kaldığı için, finans sektöründeki istikrarın birincil kaygı olmadığını söyledi.

Libya'nın Orta Doğu’da en hızlı büyüyen ekonomi olması bekleniyor

 

Orta Doğu ve Körfez ülkelerine 25 milyar dolarlık ihracat

 

Orta Doğu ülkelerinde 1,3 trilyon dolarlık petrol geliri bekleniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)