BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF: Gelişmekte olan ekonomiler hazırlanmalı----

IMF: Gelişmekte olan ekonomiler hazırlanmalı

IMF: Gelişmekte olan ekonomiler hazırlanmalı
10 Ocak 2022 - 08:47 www.finansgundem.com

IMF, gelişmekte olan ekonomilerin ABD'nin faiz artırımlarına hazırlanmaları gerektiğini söyledi. Fed'in beklenenden hızlı hareket etmesinin sermaye çıkışlarına ve para birimlerinde kayıplarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Küreselm ekonominin yeni gündemi faiz artırımları. IMF bugün yaptığı değerlendirmede, ABD ekonomisinde güçlü büyümenin devam etmesini beklediğini ve enflasyonun yılın ikinci yarısında yavaşlamasının büyük olasılık olduğunu da belirtti.

Fed'in para politikasını kademeli şekilde ve piyasalar ile iyi bir iletişim içinde sıkılaştırması halinde bunun gelişmekte olan piyasalara büyük olasılıkla az etkisinin olacağını savunan IMF; yabancı tahlebinin artan finansal mamiyetlerin etkisini telafi edeceğini öngördü.

Ancak IMF, ABD'de genele yaygın ücret enflasyonunun ortaya çıkması veya arz darboğazlarının fiyatların öngörülenin üzerinde artmasına yol açması, beklentilerden daha hızlı enflasyonun yaşanması durumunda Fed'in daha hızlı faiz artırımına gitmesinin tetikleneceği uyarısında bulundu.

IMF, "Gelişmekte olan ekonomiler ekonomik türbülansta artış olasılığına hazırlanmalılar. Beklentilerden hılı Fed Faiz artırımları finansal piyasaları sarsabilir ve küresel olarak finansal şartları sıkılaştırabilir. Bu gelişmeler ile birlikte ABD'de talebin ve ticaretin yavaşlaması gelişmekte olan piyasalarda sermaye çıkışlarına ve para birimlerinin değer kaybetmesine yol açabilir" ifadelerini kullandı.

ECB baş ekonomisti Lane'den enflasyon çıkışı

 

Yüksek enflasyon borsayı nasıl etkiler?

 

JP Morgan'dan Türkiye için enflasyon tahmini

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adil10 Ocak 2022 12:48

    Ha ha en hazır ülke biziz ortada yabancı kalmamış millet birbirini halletmemnin derdinde yabancı yok para çıkışı yok adamlar geleceği görüp ekonomiyi hazırlamışlar harbi ekonomist bunlar ekonominin yazılmış kitaplarını bile çöpe atmışlar paranın değerinin %50 reel anlamda gittiği dünyada başka ülke yok