BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Başkanı'ndan özel çekim açıklaması: İlaç gibi gelecek----

IMF Başkanı'ndan özel çekim açıklaması: İlaç gibi gelecek

IMF Başkanı'ndan özel çekim açıklaması: İlaç gibi gelecek
09 Temmuz 2021 - 07:50 www.finansgundem.com

Özel Çekim Hakkı dağıtımının Ağustos sonuna kadar tamamlanması teklifini İcra Kurulu'na sunacağını belirten IMF Başkanı Georgieva, "SDR artırımı dünyaya ilaç gibi gelecek. Tüm üye ülkelerin likiditelerini ve rezervlerini artıracak" dedi

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, 650 milyar dolar artırılan Özel Çekim Hakları'nın (SDR) üye ülkelere Ağustos sonuna kadar dağıtılmasını içeren teklifini IMF İcra Kurulu'na sunacağını bildirdi.

IMF İcra Kurulu'nun SDR'de 650 milyar dolarlık artırımı desteklediğini belirten Georgieva, "SDR artırımı dünyaya ilaç gibi gelecek. SDR dağgıtımı tüm üye ülkelerin likiditelerini ve rezervlerini artıracak, güven inşaa edecek, global ekonominin dayanıklılığını ve istikrarını destekleyecek" diye konuştu.

IMF son olarak 2009 yılında 250 milyar dolar büyüklüğündeki SDR rezervlerini global finansal kriz ile başa çıkmaları için üye ülkelere dağıtmıştı.

İMF’den pandemiden güçlenerek çıkmanın formülü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu09 Temmuz 2021 11:20

    Biz bunu asla kabul edemeyiz. Sizin vereceğiniz düşük faizli kredi bizi bozar. Biz piyasadan 6,5 faizle borçlanmazsak gece uykularımız kaçar.