BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİMF’den pandemiden güçlenerek çıkmanın formülü----

İMF’den pandemiden güçlenerek çıkmanın formülü

İMF’den pandemiden güçlenerek çıkmanın formülü
10 Eylül 2020 - 16:43 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF)’na göre küresel ekonomi korona virüs krizinden sonra yükseliş gösterebilir ve krizden daha güçlenerek çıkabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

IMF küresel ekonominin korona virüs pandemisinden eskisinden daha da güçlü bir şekilde çıkabileceğini söyledi. Yapılan açıklamada bu hedefin gerçekleşmesi için üç alanda aksiyon alınmasının gerekli olduğu söylendi. Bu üç alan, sağlık krizine son vermek, istihdamda verimli artış sağlamak ve daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir ekonomi inşa etmek.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Baş Ekonomist Gita Gopinath, bu üç alanda alınacak aksiyonun sürdürülebilir bir ekonomiyi garanti altına alacağını söyledi.

Sağlık krizi

Georgieva ve Gopinath, Foreign Policy’de yayınlanan yazılarında “aşının bulunması ve yaygınlaşması ya da korona virüsle mücadelede başarısı kanıtlanan tedavi yöntemleri, küresel ekonomiyi önemli oranda yükseltecek” dedi.

İkili, zamanında üretimin, yeterli tedariğin ve adil dağılımın zorluklarıyla baş etmek için çok yönlü çözümlerin üretilmesi gerektiğini savundu.

“Aşının küresel olarak senkronize ve adil dağıtımı her ülkenin çıkarına olacak. Eşitsiz bir dağılım, aşıya ilk ulaşım sağlayan ülkelerde ekonomik koşulları geliştirebilir ancak onları aşıya ulaşamamış ve ekonomileri halen zayıf olan ticaret partnerlerindeki talep zayıflığından koruyamaz.”

İstihdam

IMF yöneticileri, pandemiden dolayı zorluk çeken verimli şirketlere ve daha kalıcı zararlar gören sektörlerdeki durgun şirketlere yönelik devlet teşviklerinde, hükümetlerin farklı yöntemler izlemesi gerektiğini söyledi.

Yöneticiler, “küçük ve büyük ölçekli şirketlere yönelik sermaye takviyesi gibi müdahalelerin oldukça iyi bir fikir” olduğunu söyledi.

Bu yöntemler doğrudan sermaye takviyesi şeklinde olabileceği gibi, küçük ve orta ölçekli şirketlere, gelecekte daha yüksek bir kurumlar vergisi karşılığında sağlanacak hibeler olarak da gerçekleşebilir.

İkili aynı zamanda, etkilenen çalışanları korumak için maddi destek programlarının geliştirilmesi ve evden çalışanlara destek için dijital yatırımların yapılması gerektiğini savundu.

Sürdürülebilir gelişme

Düşük enerji fiyatları politika yapıcılara, “yıkıcı, çevresel olarak zararlı ve genelde geriletici yakıt desteklerini” geri çekme özgürlüğü sağlıyor. Dolayısıyla bu fonlar daha üretken amaçlar için kullanılabiliyor.

Georgieva ve Gopinath aynı zamanda yeşil yatırımların artmasına yönelik çağrıda bulundu ve “iklim değişikliğini azaltma stratejilerinin” benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Yöneticiler açıklamalarını “Dünyanın bu krize karşı ortak tepkisi, daha gelişmiş, sürdürülebilir ve eşit dağılımlı bir gelecek inşa edebileceğimize dair ümit veriyor. Bundan daha azını hedeflememeliyiz” diyerek noktaladı.

İMF, Avrupa'yı uyardı

 

Trump: Işık Hızı Ötesi Operasyon ile pandemiyi bitireceğiz

 

Pandemi en yoksul ülkeleri borç batağına sürükledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)