BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmamoğlu YSK ve AA çalışanlarına uyardı, zaferini ilan etti----

İmamoğlu YSK ve AA çalışanlarına uyardı, zaferini ilan etti

İmamoğlu YSK ve AA çalışanlarına uyardı, zaferini ilan etti
01 Nisan 2019 - 01:05 www.finansgundem.com

CHP İstanbul Büyükşehir adayı İmamoğlu, AA ve YSK çalışanlarına "Yarın çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız... Lütfen vazifenizi yapın" uyarısında bulundu. Saat 02.20 ve 04.35'te iki kez daha kamera karşısına çıkan İmamoğlu, seçimi kazandığını ilan etti

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı'nda (AA) İstanbul için veri akışının durması üzerine açıklama yaptı. YSK ve AA çalışanlarını şeffaf olmaya davet eden İmamoğlu, saat 02.20'de bir kez daha çıktığı kameralar karşısında zaferini ilan etti. 

İmamoğlu, “Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı. Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı. Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.” dedi.

Anadolu Ajansı verilerini hatırlatan İmamoğlu “YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

SEÇİMİ KAZANDIĞINI İLAN ETTİ

Seyrantepe'deki seçim koordinasyon merkezinde bir kez daha kameralar karşısına geçen Ekrem İmamoğlu, “Şu an saat sabaha karşı 2'yi 21 geçiyor. Yanılmıyorsam 3 saati aşkın süredir Anadolu Ajansı veri girişi yapmıyor. Üzülerek tekrarlayacağım. Anadolu Ajansı görevini yapmayarak, Türkiye'mizin demokrasi sürecindeki en önemli kurumlardan birisi olarak vazifesini yerine getirmemiştir. Gerçekten bu süreçte yaşattıkları Türkiye tarihine acı bir not olarak düşülecektir. Anadolu Ajansı'ndan sorumlu olan kurumları, bakanlıkları herkese göreve çağırıyoruz. Toplumun bilgi alma hakkından kimsenin mağdur etme hakkı yoktur. Takip etmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin hiçbir kamu kurumu siyasallaşamaz. Anadolu Ajansı'nı kınıyorum. Buradaki en önemli konu, sahada büyük rol üstlenen görev alan arkadaşlarıma yapacağım çağrı. Süreç devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

“ARAMIZDAKİ FARK 29 BİN 408'DİR"

İl ve ilçe seçim kuruları önünde bekleyen görevlilere çağrı yapan İmamoğlu, “ilçe seçim kurullarında görev alan arkadaşlarımın görev yerlerini asla terk etmemelerini istiyorum. Yenen hak, 16 milyonluk koca dünya kenti İstanbul'un hakkıdır. Bütün dünya bizi izlemektedir. Keşke biz dünyaya şu an İstanbul seçimini açıklayabiliyor olsaydık resmi kurumlar tarafından. Her birinden bizi ikna edecek cümleler duymak istedik. Ama gelmediği için biz açıklamamızı yapıyoruz. 31 bin 186 sandıkta, 30 bin 86'sı sistemimize girildi. Girilmeyen 100 sandık vardır. Bir sandıkta 300 civarında oy vardır. Yaptığımız ortalama hesaba göre yüzde 85 oranında geçerli oy vardır. Aramızdaki fark 29 bin 408'dir" diye konuştu.

“ARAMIZDAKİ FARKIN KAPANMA İHTİMALİ  KALMAMIŞTIR"

İmamoğlu “Biz öndeyiz. Oyları söylüyorum. 4 milyon 155 bin 966 bizim sistemimizde benim aldığım oy olarak girilmiştir. Rakibimizin aldığı oy 4 milyon 126 bin 558'dir. Aradaki farkın kapanma ihtimali kalmamıştır" dedi.

"MAALESEF DÜNYA BU DURUMU İZLİYOR"

İmamoğlu, saat 04.35'te bir kez daha kameraların karşısına geçti. AA ve YSK'nın İstanbul'la ilgili nihai açıklamayı yapmamasını eleştirmeyi sürdüren İmamoğlu, "Maalesef bütün dünya bu durumu izliyor. Biz de yaşıyoruz" dedi. 

AFİŞ ELEŞTİRİSİ

Sabah saatlerinde tekrar kameralar karşısına geçen İmamoğlu şu açıklamalarda bulundu:

"Çağrıda bulunduğum AA’nın hiçbir hareketi yok.

Duyuruyorum AA görevini yapmamıştır. Anadolu Ajansı Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihine ne yazık ki kötü bir iz bırakmıştır.

Dünya bizi izliyor. Bu süreci kötü yönetmişlerdir.

Gereken tüm işlemlerin yapılması hususunda yetkilileri göreve çağırıyorum.

Verileri paylaştık. Her şeyiyle paylaştık.

Birazdan YSK verilerini de paylaşacağım.

Ama ne yazık ki İstanbul’un sokaklarına caddelerine muhtelif yerlerine bu tarzda afişler asılmış durumda.

Bu manipülasyon sürecine şu anda yetkisiz olan İBB manipülasyona dahil olmuştur.
Yetkisiz insanlar emekçi İBB çalışanlarının emeklerini kötü emellerine alet etmektedirler.
Ben bu eylemi yaptıran yetkisiz siyasi irade kimse ya da kimse bu talimatı veren onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağımı söylüyorum ve kınıyorum.

Bunları toplumun vicdanına havale ediyorum şimdilik.

Halen YSK’dan bilgi alıyorsak biz basın kuruluşlarının bilgi alma şansı olmadığını sanmıyorum.
Bütün basın kuruluşlarına AA’dan bilgi alma sürecini terk etmelerini istiyorum.

Haritayı lütfen bizim rengimize dönüştürsünler.

Bütün bu söylediklerim bize oy verenler açısından değil 16 milyon insanın hukuk adalet vicdan duygularına yönelik bir süreç adımıdır.

Ben size rakamları veriyorum genel merkezimizin sistemi üzerinden bütün sandıkları girmiş durumdayız sadece bir tutanağımızda bir eksiklik var.

Bir sandık hariç, 4 milyon 169 bin 206 benim adıma oy kullanılan oy sayısı 4 milyon 141 bin 179 aradaki fark 28 bin 27…

Bu fark bizim seçimi kazandığımızın verisidir. Tüm vatandaşlarımıza duyuruyorum.

YSK sayılarını veriyorum 4 milyon 136 bin 647 benim lehime verilen oy sayısı.
Rakibimize ise 4 milyon 109 bin 230… oradaki fark da şu an için 27 bin 417’dir.

Dolayısıyla YSK da bizim oylarımızı teyit etmek üzeredir.

İBB’nin muhtelif yerlerde asılan afişlerde Sayın Binali Yıldırım’ın adı ve fotoğrafı asılmaktadır. Ben olsam böyle bir sürece kendi adımı alet etmem.

Ben olsam adalet duygumla bu sürece derhal müdahale ederdim. Asla müsaade etmezdim."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)