BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİlk şikayet banka kredisinden...----

İlk şikayet banka kredisinden...

İlk şikayet banka kredisinden...
31 Mart 2013 - 02:07 www.finansgundem.com

Kamuoyunda ombudsmanlık olarak bilinen Kamu Denetçiliği Kurumu, cuma gününden itibaren vatandaşlardan şikâyet kabul etmeye başladı

Sabah saatlerinden itibaren adeta şikâyet yağdı. İlk başvuru kredi işlemlerinde bankayla problem yaşayan bir vatandaştan geldi. Zaman gazetesine konuşan Kamu Denetçisi Serpil Çakın, “Dertlerine derman olmamız ya da sorunlarının çözümü için vatandaşların yoğun talebiyle karşılaştık.” dedi.
KDK’nın Meclis adına denetim yapacağını dile getiren Çakın’ın verdiği bilgilere göre, kurumda bir Başdenetçi’nin yanı sıra çeşitli alanlara bakan 5 kamu denetçisi görev yapacak. Gelen şikayetler ilgili kamu denetçisi tarafından incelenerek şikayetin muhatabı kamu idaresiyle irtibata geçilecek. Kamu denetçisi şikayetle ilgili her türlü bilgi ve belge isteme hakkına sahip. İlgili kamu idaresi de kendisinden istenilen belgeleri en geç 30 iş günü içerisinde kamu denetçisine teslim etmekle yükümlü. Aksi takdirde soruşturma açılabilecek. Kamu denetçisi vatandaştan gelen şikayeti en fazla 6 ay içinde çözüme kavuşturarak, tavsiye niteliğindeki kararını ilgili kamu idaresine bildirecek. Kamu idaresi geçerli bir sebebi yoksa bu karara uymak zorunda. 
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun ‘Ali Dede Sok. No: 8 A. Ayrancı ANKARA’ adresine doğrudan mektup gönderilebileceği gibi, www.ombudsman.gov.tr ve www.kamudenetciligi.gov.tr adreslerinden form doldurularak şikâyet iletilebilecek. 0312 465 22 00 numaralı telefon ve 0312 465 22 65 numaralı faks yoluyla da başvuru kabul edilecek. Ayrıca valilik ve kaymakamlık aracılığıyla da form doldurularak başvuruda bulunulabiliyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koray31 Mart 2013 10:50

    Haber Zaman Gazetesinden alıntıdır. http://zaman.com.tr/gundem_ombudsmana-ilk-sikayet-banka-kredisinden_2072093.html