BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİkinci döviz müdahalesinin ayrıntıları----

İkinci döviz müdahalesinin ayrıntıları

İkinci döviz müdahalesinin ayrıntıları
03 Aralık 2021 - 17:38 www.finansgundem.com

Merkez Bankası döviz piyasalarına bugün ikinci kez müdahale ederken, müdahalenin ilk müdahaleden daha sınırlı olduğu iddia edildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 8 yılın ardından 3 günde 2. doğrudan müdahalede spot piyasadaki satış büyüklüğünün 200 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Piyasadaki kademelerin ve fiyatlamaların sığlığı da daha büyük bir müdahaleye gerek kalmadığı yönünde yorumlandı.

Bloomberg HT haberine göre, 1 Aralık Çarşamba günü yapılan müdahaledeki alıcılar ile 3 Aralık Cuma günkü müdahalede alıcıların da farklı olduğu belirtildi.

Ayrıca müdahalenin seviye üzerine değil, likiditenin kaybolmaya başladığı bölge dikkate alınarak gerçekleştirildiği de vurgulandı.

Önceki müdahalede VİOP tarafında 340 milyon dolarlık işleme taraf olan Merkez Bankası’nın, ikinci müdahale gününde de VİOP’ta pozisyonu olduğu, ancak miktarın çok sınırlı kaldığı ifade edildi.

Merkez’den müdahaleye devam

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Star03 Aralık 2021 23:01

    Ne gerek var böyle saçma sapan anlamsız müdahalelere zarardan başka en ufak faydası olmayan arttır faizleri herşey geriye döner piyasa normale ekonomi rayına döviz geriye güven birnebze sağlanır halk rahatlar zaman kazanılır olmayacak duaya amin denmeyerek

  • AHMET ÖZBİR03 Aralık 2021 19:23

    USA'nın KILsasına en büyük MÜDAHALEYİ vatanseverler yapacak, ELLERİNDEKİ DOLARI SATACAK, VATANA KATKI SUNACAK. Her zaman Türk'ün Lirası ötesi KARIN AĞRISI.

  • Türkoğlutúrk04 Aralık 2021 08:35

    Hazine garantisini dolar yapan cehape mi

  • ametotuzbiri03 Aralık 2021 23:05

    Ahmet otubiri dolarda Ne yazıyor god Tanrının oldunu beyan ediyor arap sevici senin vatan sevgin trolluk senden olsa olsa palyaçoluk olur

  • Hadi ordan03 Aralık 2021 20:20

    20temmuzda vatan millet sakarya dolarlari bozdurun dediler ...32 bin dolari bozduk ....dahada geri almadim 2.68 den dolar bozdum........ Simdi bakiyorumda nasil bir tezgaha gelmisim ..

  • Sai03 Aralık 2021 20:09

    Garantili dolarcı londralı mütaitler dolarlarını euroları bozsa yine iyi düşer merak etme. Garantileri TL ile yapaydın vatansever :D böylelikle zengin mütaitler dövize her türlü müdahale ederdi para kaybetmemek için.