BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki şirket daha Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı----

İki şirket daha Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı

İki şirket daha Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı
09 Mart 2022 - 16:36 www.finansgundem.com

New York merkezli Amerikan çok uluslu gıda ve içecek şirketi PepsiCo ve Fransız Alstom şirketi Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı.

Rusya'da 60 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren PepsiCo, Rusya'daki içecek markalarının üretimini ve ürün satışını askıya aldı. Şirketten yapılan açıklamada, "Belirsizliklerle karşı karşıya kalan 20 bin Rus çalışanımızın ve 40 bin tarım işçisinin geçim kaynaklarını desteklemeye devam edeceğiz" denildi.

Şirketin Rusya'daki sermaye yatırımlarının, tüm reklam ve tanıtım faaliyetlerinin de askıya alındığı, bu ülkeye süt ve süt ürünleri, bebek maması gibi günlük gıdaların teminine ise devam edileceği bilgisi verildi.

PepsiCo'nun bazı yardım kuruluşlarına gıda, süt ve buzdolabı bağışladığı söylenen açıklamada, şirketin Polonya'daki Kızılhaç'a, Romanya'daki World Vision'a, World Food Program'a, World Central Kitchen'a ve Save the Children'a toplam 4 milyon dolar bağış yaptığı belirtildi.

Alstom teslimatları askıya aldı

Fransa’nın demir yolu ve raylı taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Alstom şirketi, Rusya'ya yaptığı teslimatları askıya aldığını bildirdi. Şirket açıklamasında, Ukrayna-Rusya savaşıyla beraber Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında, bu ülkeye gerçekleştirdikleri teslimatlar ile gelecekteki yatırımları askıya aldıkları ifade edildi.

Rusya'nın Transmashholding (TMH) şirketinin hisselerinin yüzde 20'sinin Alstom'a ait olduğu kaydedilen açıklamada, Alstom'un bu hisselerin değerine ilişkin kararını 2021-2022 mali yılı kapanışında belirleyeceği belirtildi.

Açıklamada, Alstom'un ayrıca, Ukrayna'daki mevcut durum nedeniyle bu ülkedeki demir yolu ağının işletmecisi UZ ile ortak yürüttüğü bir projenin görüşmelerinin de askıya alındığı bildirildi.

Rus şirketleri Çin bankasında hesap açmaya çalışıyor

Rusya'da faaliyetlerini durduran dev şirketler

Norveçli enerji şirketi Rusya'daki girişimlerini durduruyor

Savaşın ortasında kalan şirket: BP

Ukrayna’da faaliyetlerini durduran şirketler artıyor

Dev şirketler Rusya’da yaptırım dalgasına hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)