BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin İki ikonik ressamı buluşturan 20 milyon dolarlık eser müzayedede----

İki ikonik ressamı buluşturan 20 milyon dolarlık eser müzayedede

 İki ikonik ressamı buluşturan 20 milyon dolarlık eser müzayedede
05 Ekim 2021 - 16:47 www.finansgundem.com

New York'taki bir sonraki Christie's müzayedesinde sanat dünyasının iki ikonik ismi bir araya geliyor. Jean-Michel Basquiat'ın Andy Warhol imzalı 1982 tarihli tablosu, tahmini 20 milyon dolara açık artırmaya çıkacak.

Ünlü pop art yaratıcısının Basquiat portresi; gümüş lekelerle bezenmiş turuncu bir tuval üzerine siyah mürekkeple serigrafiyle kaplandı. Parça, Warhol’un oksidasyon sürecini kullanarak yarattığı birkaç sanat eserinden biri. Yöntemi 70’lerin sonlarında keşfetti ve alışılmadık bir boyama deseni oluşturmak için tuvallere idrar yapmak gibi deneyler yaptı.

Portrenin şu anki sahibi, dergi yayıncısı Peter Brant, esere yaklaşık 20 yıl önce New York’taki bir galeride rastlamıştı. Tabloyu dünya çapında seyahat etmesi için ve ayrıca 2018’de Whitney Müzesi’nin Warhol sergisi için ödünç verdi.

Christie’s eserle ilgili şu açıklamaları yaptı: “Brooklyn’den Çin’e, Basquiat yeni bir nesli simgeliyor ve Warhol bunu herkesten önce fark etti. Şöhret, şan ve trajediyi yakalama konusundaki eşsiz yeteneği bu portrede doruğa çıkıyor.”

Yayınlanan günlüğüne göre Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat ile ilk kez 4 Ekim 1982’de Greenwich Village sokaklarında boyalı tişörtler satarken karşılaştı. Aynı zamanda iki sanatçı arasında sıkı bir dostluk başladı.

Resim, kasım ayında satışa çıkmak üzere New York’a gitmeden önce 7 Ekim – 10 Ekim tarihleri arasında Christie’s Hong Kong’da sergilenecek.

Verdiği para karşılığında boş çerçeve alan müze, sanatçıdan geri ödeme talep ediyor

 

İş Sanat Cuma İş Çıkışı konserinde ‘Hey! Douglas’ sahnede

 

Putin'den Louis Vuitton Vakfı'na çok sayıda ödünç sanat eserl

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)