BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİki bankanın daha lisansı iptal edildi----

İki bankanın daha lisansı iptal edildi

İki bankanın daha lisansı iptal edildi
13 Mart 2021 - 10:14 www.finansgundem.com

Bankacılık görevini yerine getiremeyen, kara para aklama başta olmak üzere birçok usulsüz işleme ismi karışan iki banka kapatıldı

Rusya Merkez Bankası, Forbank ve Sovremenniye Standarti Biznesa (SSTB) bankalarının lisanslarını iptal etti.Merkez Bankası düzenlediği basın açıklamasında, her iki bankanın da Rusya Merkez Bankası’nın federal yasalarını ve mevzuatlarını yapılan birçok uyarıya rağmen ihlal ettikleri ifade edildi. Mevduat sahiplerinin hesaplarına ulaşmasını engelledikleri ve hesaplardan para çekme işlemlerini kısıtladıkları belirlendi. Bununla birlikte iki bankanın, yasadışı gelirlerinin yasallaştırılması, para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele alanındaki mevzuat gereklerini ihlal ettikleri vurgulandı.

Mevduat sigortası sistemine dahil olan her iki bankanın yönetimlerinin de şu an itibariyle tasfiye süresince kayyum denetiminde olduğunun altını çizen Merkez Bankası yetkilileri, özellikle SSTB bankasının yasadışı bir şekilde çevrimiçi kumarhanelerin mali yönetimi faaliyetlerinde bulunduğunu ve bahisçiler arasında uzlaşmayı sağlamaya odaklandığını iletti.

Forbank, İnterfaks Merkezi tarafından, bankaların sahip olduğu aktiflere göre hazırlanan İnterfax-100 sıralamasında 2020 yılında 212’inci sırada bulunuyordu. SSTB Bank ise 329. sırada yer alıyordu.

BDDK dijital banka lisansı vermeye hazırlanıyor

Akıllı bankacılık şirketleri güçlendiriyor

Kamu bankalarına devlet desteği yüzde 25 azaldı

Kamu bankaları dövizde artıya geçti!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)