BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKamu bankalarına devlet desteği yüzde 25 azaldı----

Kamu bankalarına devlet desteği yüzde 25 azaldı

Kamu bankalarına devlet desteği yüzde 25 azaldı
12 Mart 2021 - 08:55 www.finansgundem.com

Kendi yağlarıyla kavurulmayı başaran kamu bankalarına olan devlet desteği önemli oranda azaldı.

Devlet kurumlarına ve kalkınma kurumlarına ait olan kamu bankaları ve kredi kuruluşlarına ilave sermayelendirme tutarı 2020 yılında yüzde 25 oranında azaldı.

“Ulusal Kredi Derecelendirmeleri” ajansı uzmanlarının hesaplamalarına göre, bu tür bankaların 2020’deki sermaye artışı 2019’daki 123 milyar rubleye karşı 92 milyar ruble oldu.

RBC’nın verdiği habere göre, ek kapitalizasyon hesaplanırken uzmanlar yetkili sermayenin artışını, hisse gelirini ve mülkten ücretsiz olarak elde edilen geliri hesaba kattı. Aynı zamanda net varlık bazında sadece ilk 100’deki bankalar analiz edildi.

Ulusal Kredi Derecelendirmeleri Analisti Yegor Lopatin, pandemi sırasında devlet bankalarını destekleme maliyetlerindeki düşüşün, son yıllarda sistemde biriken yeterli sermaye tamponu ile açıklanabileceğini dile getiriyor. Aynı zamanda varlık kalitesi üzerindeki olumsuz etkiyi de azaltan bir dizi düzenleyici muafiyet getirildi.

Ulusal Kredi Derecelendirmeleri raporuna göre 2016’dan 2020’ye kadar devlet bankalarının, bankaların yan şirketlerinin ve kalkınma kurumlarının sermayesi yaklaşık 426 milyar ruble arttı.

Rusya’da süper zenginlerin sayısı 10 bini geçecek

 

Kamu bankaları dövizde artıya geçti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)