BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkıllı bankacılık şirketleri güçlendiriyor----

Akıllı bankacılık şirketleri güçlendiriyor

Akıllı bankacılık şirketleri güçlendiriyor
12 Mart 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

Korona virüs aşıları uygulanmaya devam ederken, küçük işletmelerin pandemi nedeniyle karşı karşıya kaldığı zorluklar devam ediyor. Ancak akıllı bankacılık şirketlere destek sağlıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm dünyada korona virüs aşıları uygulanmaya devam etse de, bu süreçte zarar gören işletmelerin mücadelesi devam ediyor. Bir yıldan kısa bir sürede, neredeyse her sektörden şirket kendilerini hız kazanan dijital dönüşüm, talepte düşüş ve tedarik zinciri sorunlarıyla karşı karşıya buldu. ABD’de neredeyse 100,000 küçük işletme, pandeminin başlangıcından bu yana kalıcı olarak kapandı. Ancak umut tükenmedi.

Operasyonlarını sürdürmeyi ve “yeni normale” geçmeyi başaran girişimciler için bu zorlu zamanlarda kilit önem taşıyan kaynaklardan bir tanesi, uzman ve ilgili bankaları oldu. İçinde bulunduğumuz bu dönemde, bankalar hem gerekli araçlara erişim sağlarken hem de kişiselleştirilmiş stratejiler sunmalı. Forbes’a göre ABD’nin en iyi dördüncü bankası Central Bank bunlardan biri. Bu yeni nesil yerel banka, küçük şirketlere nasıl destek sağladı?

Fon sağlama

Milyonlarca küçük işletme, ABD hükümetinin teşvik programları kapsamında kredilere erişim sağladı. Bu düşük faizli krediler birçok şirkete umut ışığı oldu. Central Bank ise bulunduğu bölgede, tüm sektörlerden birçok küçük işletmenin bu kredilerden faydalanmasını sağladı. 

Müşterilerinin kredilere erişimini kolaylaştırmanın ötesinde, yerel bankalar pandemi sürecinde geleneksel kredileri sağlama konusunda da kilit önem taşıdı. Central Bank, küçük işletlemelerin kendilerine özel ihtiyaçlarına yönelik kredi programları oluşturdu ve girişimcilerin sermayeye erişimine olanak tanıdı.

Dijital dönüşüm

Pandemi nedeniyle neredeyse her şirket, dijital dönüşümünü hızlandırmak zorunda kaldı. Zira müşterileriler sanal doktor muayenelerinden, online spor derslerine birçok dijital alanda yetkinlik kazandı.

Operasyonlarını hızlı bir şekilde online’a taşımanın haricinde, şirketler müşterilerine hızlı ve kolay çok kanallı ödeme seçenekleri de sunma ihtiyacı duydu. Aynı zamanda siteleri üzerinden yapılan işlemlerde siber güvenliği de sağlamaları bir gereklilik haline geldi.

Central Bank’ın ürünleri ise küçük işletmelerin online ödemeleri kabul edebilmesine ve bu gelire hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilmelerine imkan tanıyor. Bu şekilde şirket sahipleri dijital dönüşümlerinin diğer kısımlarına odaklanabiliyorlar.

Finansal yönetim

Korona virüsün getirdiği zorluklarla mücadele edebilmek için yürürlüğe giren karantina önlemleri nedeniyle, küçük işletme sahiplerinin operasyon ve satışlar gibi temel aktiviteler için daha az alanı kaldı. Ancak Deloitte’nin yakın zamanda yaptığı araştırmaya göre, satış ve pazarlama, küçük işletmeler için önemini koruyor.

Nakit yönetimi ve maaş ödemelerini düzenlemek için bankalarıyla çalışarak, şirket sahipleri operasyonlar ve müşteri hizmetleri için daha fazla vakit ayırabildi. Bugünün dijital bankacılık ürünleri, şirketlere günlük işlemlerini otomasyona bağlama imkanı tanıdığı gibi, herhangi bir cihazdan ve herhangi bir yerden giriş yaparak, şirketlerinin finansını kolay ve hızlı bir şekilde kontrol edebilmelerini de sağlıyor.

Küçük işletmeler, pandemi yavaş yavaş ortadan kalkarken bile eşi benzeri görülmemiş zorluklarla karşılaşmata devam ederken, mümkün olan her avantaja ihtiyaçları var. Gerçek bir partner olarak işbirliği içinde çalışabilecekleri bir banka bulmak, bu şirketlere rekabet avantajı sağlayabilir.

ABD’li yatırımcılar enflasyon beklentilerini hafife alıyor

 

HSBC yatırımcı baskısıyla geri adım attı

 

İngiltere’nin AB’ye ihracatında sert düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)