BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIKBY: Petrol ihracatının durması ile 5,5 milyar dolar zarar ettik----

IKBY: Petrol ihracatının durması ile 5,5 milyar dolar zarar ettik

IKBY: Petrol ihracatının durması ile 5,5 milyar dolar zarar ettik
30 Ağustos 2023 - 03:59 www.finansgundem.com

IKBY Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye'nin IKBY petrolünün ihracatının yeniden başlamasını desteklediğini aynı zamanda kendilerinin de bu istekte olduğunu belirtti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Sefin Dizayi, IKBY petrolünün ihracatının durması nedeniyle Irak'ın yaklaşık 5,5 milyar dolarlık kayba uğradığını söyledi.

Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulunan Dizayi, Türkiye'nin IKBY petrolünün ihracatının yeniden başlamasını desteklediğini ve IKBY'nin de bu konuda çok istekli olduğunu söyledi.

''5,5 MİLYAR DOLAR ZARAR''

"Bağdat resmi olarak hazır olduklarını söylüyor ancak henüz pratik bir adım atmadı" diyen Dizayi, petrol akışının yeniden başlatılmasına ilişkin çabaların sürdüğünü kaydetti.

Dizayi, IKBY petrolünün ihracatının durdurulması nedeniyle Irak'ın 25 Mart tarihinden itibaren yaklaşık 5,5 milyar dolarlık bir mali kayba uğradığını ifade etti.

Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Türkiye ve Irak arasındaki petrol ihracatı konusunda verdiği karar sonrası 25 Mart'ta Irak'tan Ceyhan Limanı'na petrol akışının durdurulduğu bildirilmişti.

Nijerya ordusu, 8 petrol tesisini imha etti

 

ABD'de petrol rafinerisinde yangın: Bölge halkı tahliye ediliyor

 

Komşuda 'aşırı ucuz petrol' krizi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)