BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijerya ordusu, 8 petrol tesisini imha etti----

Nijerya ordusu, 8 petrol tesisini imha etti

Nijerya ordusu, 8 petrol tesisini imha etti
25 Ağustos 2023 - 06:17 www.finansgundem.com

Nijerya'da çalıntı ve yasa dışı ham petrolün işlendiği 8 tesis ordu tarafından imha edildi. Operasyonda 200 bin litre ham petrol ve 14 deponun yok edildiği açıklandı

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'nın güneyinde, çalıntı ham petrolün yasa dışı rafine edilmesi için kullanılan 8 tesis imha edildi.

Ordu Sözcüsü Onyema Nwachukwu, ordunun, ülkenin güneyindeki Delta eyaletinde kaçakçılara yönelik operasyonlar düzenlediğini belirtti.

Nwachukwu, operasyonda çalıntı ham petrolün yasa dışı rafine edilmesi için kullanılan 8 kaçak tesisin imha edildiğini bildirdi.

200 BİN LİTRE PETROL, 90 BİN LİTRE DİZEL YAKIT YOK EDİLDİ

Operasyonda, 200 bin litre ham petrol, 90 bin litre dizel yakıt bulunan 14 deponun yok edildiğini aktaran Nwachukwu, operasyon sırasında alanda bulunan zanlıların kaçtığını kaydetti.

Nijerya'da 200'den fazla yasa dışı petrol rafinerisi faaliyet gösteriyor.

Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil ile dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada yer alıyor.

Petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde, silahlı grupların petrol alanlarına yönelik sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma olayları yaşanıyor.

Komşuda 'aşırı ucuz petrol' krizi

 

Petrol fiyatları iki günlük düşüşün ardından yatay seyrediyor

 

Rusya'nın petrol gelirleri sekiz ayın en yüksek seviyesinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)