BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhbarcı menfaat için şikayet etmiş!----

İhbarcı menfaat için şikayet etmiş!

İhbarcı menfaat için şikayet etmiş!
13 Ekim 2013 - 10:38 www.finansgundem.com

İzmir’de yaşayan bir vatandaş, ‘ihbar ikramiyesini az alarak mağdur olduğu’ gerekçesiyle TBMM’ye başvurdu

İzmir’de yaşayan bir vatandaş, bir lastik firmasıyla ilgili yaptığı yolsuzluk ihbarı sonucu firmanın yetersiz incelendiği ve bu sebeple ‘ihbar ikramiyesini az alarak mağdur olduğu’ gerekçesiyle TBMM’ye başvurdu.
Zaman'ın haberine göre, Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Denetim Koordinasyon Kurulu’nu Meclis’e şikâyet eden vatandaş, ihbar ettiği şirketin alt firmalarıyla birlikte denetlenmesi durumunda ortaya çıkan yolsuzluğun çok daha büyük olacağını, kendisinin de bu doğrultuda çok daha fazla ihbar ikramiyesi alması gerektiğini savundu.
S.B. adlı vatandaş, TBMM'ye ilginç bir başvuru yaptı. 2009'da İzmir'de kendisinin ihbarı sonucunda bir lastik firmasında denetim yapıldığını, tespit edilen yolsuzluk doğrultusunda firmaya ceza kesildiğini ve kendisine de ihbar tazminatı ödendiğini belirterek, “Ancak sadece ana firmaya ceza kesilmiş, mal alımı yapan alt firmalarla ilgili yolsuzluklar incelenmemiş.” iddiasında bulundu. İhbar başvurusunun ekinde yer alan CD'lerde kayıt dışı 4 bin 822 adet çek örneği olduğunu belirten S.B., inceleme yapılmış olması durumunda bu firmaların da kayıt dışı banka hesapları aracılığı ile ana firmayla ticari ilişkilerinin ortaya çıkarılacağını kaydetti.
İhbarcı vatandaş, başvurusunda iddialarını şöyle sürdürdü: “Yapılmayan incelemeler, idari bir hata olup; görevi ihmalden devleti ve tarafımı zarara uğratmıştır. Diğer ihbar eden arkadaşlar alt firmalardan ihbar ikramiyesi alırken ben mağdur oldum, sorumlulara gereken cezayı vereceğinizi ümit ediyorum.” Başvuruyu işleme alan TBMM Dilekçe Komisyonu, Maliye Bakanlığı'yla yazışma yapacak ve S.B.'nin ‘zarara uğratılıp uğratılmadığına' karar verecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)