BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIglesias: Bugün yeni bir İspanya doğdu----

Iglesias: Bugün yeni bir İspanya doğdu

Iglesias: Bugün yeni bir İspanya doğdu
21 Aralık 2015 - 01:48 www.finansgundem.com

İlk defa katıldığı genel seçimlerden yüzde 21 oy oranıyla çıkan Podemos'un lideri Iglesias, "Siyasi sistem bugün itibariyle son bulmuştur" dedi

İspanya'da ilk defa katıldığı genel seçimlerden yüzde 21 oranında oy alarak, 69 milletvekiliyle 3. büyük siyasi parti olarak çıkan Podemos'un lideri Pablo Iglesias, "Bugün yeni bir İspanya doğdu" dedi.

Podemos partisinin seçim merkezi Madrid'deki Goya tiyatrosunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Iglesias, "Bu zamana kadar gelen siyasi sistem bugün itibarıyla son bulmuştur. Katalonya ve Bask bölgelerinde birinci, İspanya'nın diğer önemli özerk yönetimleri Madrid, Valencia, Galisya ve Balear Adaları'nda ikinci parti çıktık" açıklamasında bulundu.

İspanya'da, diktatör Franco sonrasında 1978 yılından bu yana süregelen Halk Partisi (PP) ve Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) arasında değişen iktidar yarışının sona erdiğini savunan Iglesias, "İspanyol siyasetinde sırayla iktidarlık sistemi sona erdi. Bundan sonra ülkenin tüm özerk yönetimlerinde çoğulculuğa saygı gösteren, sosyal adaleti savunan ve yolsuzluğa karşı mücadele edecek 69 milletvekili olacak" ifadelerini kullandı.

Podemos lideri, ipotek mağdurlarının evlerinden çıkarılmalarını önlemek, eğitim ve sağlık hizmetlerinden tüm vatandaşların kesintisiz ve eşit şekilde yararlanmasını sağlamak ve yeni bir seçim sistemi için anayasal değişim istediklerini vurguladı.

Iglesias ayrıca, Katalonya'daki bağımsızlık girişimleriyle ilgili yöneltilen sorulara "Bizim için Katalonya farklı, Katalonya bir ulus ve anayasal olarak farklı bir yere oturtulmalı" yanıtını verdi. Katalonya'nın İspanya'ya bağlı olmasını savunsa da bu bölgede bağımsızlık yanlısı bir referanduma destek veren Podemos partisinin lideri sadece "çok uluslu bir İspanya için" diğer siyasi partilerle müzakere edebileceklerini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)