BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİçten bir kahkaha işyerinde verimliliği artırıyor----

İçten bir kahkaha işyerinde verimliliği artırıyor

İçten bir kahkaha işyerinde verimliliği artırıyor
08 Temmuz 2021 - 17:40 www.finansgundem.com

Gülmenin insan vücuduna yaptığı olumlu etkiler bir süredir biliniyor. Ancak mesai saatleri içerisinde atılan içten bir kahkaha çalışanların daha verimli olmasını da sağlıyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sürecinde ardı ardına kötü haberlere maruz kalan ve evden dışarıya çıkmadan çalışma zorunda kalan insanlar için gülebilmek eskisi kadar kolay olamadı. Ancak CNBC’nin haberine göre uzmanlar konu verimliliğe geldiğinde gülmenin önemli bir fark yarattığını söylüyor.

Birçok ülkede Kovid-19 kısıtlamaları kademeli olarak kaldırılmaya başlansa da evden çalışma uygulamaları kısmen de olsa bir süre daha bizimle kalacak gibi görünüyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre hibrit modelde çalışmanın faydaları daha kalıcı olsa da personel için bu uzun vadede iş arkadaşlarıyla daha az zaman geçirmek ve ofiste şakalaşarak stres atmak için daha az fırsat bulmak anlamına da geliyor.

Bir yılını arkadaşlarından, ailesinden ve aynı zamanda iş arkadaşlarından izole geçiren çalışanlar tükenmişlik hissiyle karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle, gülmek için zaman ayırmak bir öncelik gibi görünmese de uzmanlar gülmenin beyin üzerindeki etkilerinin sadece ruh halimizi değil, aynı zamanda üretkenliğimizi de artırabileceğine dikkat çekiyor.

Gülmek beynimize nasıl yardımcı oluyor?

İngiltere merkezli Warwick Üniversitesi İktisat Profesörü Daniel Sgroi konuyla ilgili açıklamasında gülmenin vücutta dopamin ve seratonin gibi hormonları tetiklediğini ve bunların ruh halini iyileştiren hormonlar olduğunu söyledi.

Sgroi gülmeyi açıklarken, “nöron ağlarındaki hızlı hareketler konsantre olmanıza ve odaklanmanıza yardımcı olur diyerek bunun aynı zamanda üretkenliği de destekleyeceğini belirtti. Ancak iktisat profesörü bu etkilerin ortaya çıkabilmesi için gerçek bir kahkahanın olması gerektiğini sözlerine ekledi.

İktisat profesörü, “Nörolojide, kendinizi gülmeye zorlamanın bu etkilerden bazılarını yaratabileceğine dair bazı kanıtlar var. Ancak gerçek bir prosedür olmadığından çok daha az belirgindirler” dedi.

Sgroi'nin 2015'te birlikte kaleme aldığı araştırma, mutluluk ve üretkenlik arasında bir bağlantı olduğuna dair kanıtlar buldu. Çalışmasında kullanılan tekniklerden biri, katılımcıları güldürmek ve daha mutlu olmak için komediyi kullanmaktı. Araştırma bu uygulamanın verimliliği %12'ye kadar artırdığı belirtildi.

Sgroi CNBC'ye verdiği demeçte, mutluluk ve üretkenlik arasındaki bağlantının bir süredir var olduğunun bilindiğini, ancak "mutlu insanların daha çok çalıştığının" daha yeni keşfedildiğini söyledi.

"Mutlu olmak çalışanlar için neredeyse daha fazla zaman yaratıyor” ifadelerini kullanan Sgroi mutlu olan birinin bir saat içinde yaptığı bir işi mutlu olmayan birinin bir saat 20 dakika içinde yapabileceğini açıkladı.

Londra Üniversitesi Akademisi Bilişsel Nörobilim Enstitüsü Müdürü Sophie Scott kahkahanın vücuttaki anksiyete ve stres hormonları olarak bilinen adrenalin ve kortizol seviyesini azaltmaya yardımcı olduğunu söyledi. Scott, "Gülerken endorfin alımını artırırsınız ve bunlar vücudun doğal ağrı kesicileridir" diye de ekledi.

Scott, daha da önemlisi, insanların endorfini bir bağlanma mekanizması olarak kullandıklarını söyledi. İnsanların diğer insanlarla gülmek gibi, endorfin salınımıyla ilişkili şeyler yapma eğiliminde olduklarında, bu faaliyetlerin aslında "bu insanlara bağlı olma duygunuzu pekiştirdiğini" açıkladı.

Scott, insanların bir takım halinde çalıştığı işlerde kahkahanın "o takım arasındaki bağları güçlendirmenin ve aynı zamanda stresi azaltmanın çok iyi bir yolu" olduğunu söyledi.

Gülmeye zaman ayırın

Nörolog Sabina Brennan konuyla ilgili yaptığı açıklamada çalışanlara gerektiğinde komik buldukları şeyleri depolayarak gülmenin sağlayabileceği destekten yararlanmayı öneriyor.

Brennan, “Bence altının çizilmesi gereken önemli bir nokta, kronik stresin belirtilerinden birinin de mizah duygusunun kaybı olmasıdır. Bu insanların mizah duygusunun ve hayatın komik tarafını görme yeteneğini çalınmasına neden olabilir” dedi.

Nörolog, "mizahın düşünülemez olanla başa çıkmamıza yardımcı olduğunu" vurguladı ve bunun insanların bazen uygunsuz zamanlarda kendilerini gülerken bulmalarının bir nedeni olabileceğini öne sürdü.

Brennan uygunsuz durumlarda atılan kahkahalara ilişkin, “Benim kişisel teorim tıpkı düdüklü tencerenin serbest kalması gibi beyninizin, ‘Bir dakika, aslında şu anda korkunç bir şeyle uğraşıyorsun’ demesi” ifadelerine yer verdi.

Sgroi, kahkaha gibi fiziksel tepkilere yol açan hareketlerin davranış biliminde "ruh hali tetikleme prosedürleri" olarak kullanıldığına işaret etti. Bilim insanı video izlemek, müzik dinlemek, mizahi bir yazı okumak, komik birisiyle konuşmak gibi eylemlerin "ihtiyacınız olan ruh halini yaratmaya" yardımcı olabileceğini söyledi.

Ancak Sgroi, bu tür isteklere aşırı maruz kalınmaması konusunda uyardı. Bilim insanı, "İnsanoğlu inanılmaz bir alışkanlık yeteneğine sahiptir. Bu yüzden 10 dakika önce komik olan şey, üst üste iki veya üç kez duyduğunuzda komedi değerini kaybeder" dedi.

Londra Üniversitesi Akademisi’nden Scott da iş yerinde gülmeye zaman ayırmanın önemini vurguladı. Nörolog kendi laboratuvarındaki çalışanların da gülmek için haftada bir internet üzerinden içerisinde komik oyunların olduğu etkinlik yaptıklarını belirtiyor.

Çalışma saatleri düştü, verimlilik arttı

 

Bank of America, aşı olmayanı ofise almayacak

 

Endişelendiren harita! Tehlike sürüyor...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)