BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC’nin aradığı destek Çin medyasından geldi----

HSBC’nin aradığı destek Çin medyasından geldi

HSBC’nin aradığı destek Çin medyasından geldi
29 Ocak 2021 - 16:36 www.finansgundem.com

HSBC CEO’su Hong Kong’taki politikaları nedeniyle geçtiğimiz günlerde İngiltere Parlamentosu tarafından sorguya çekilmişti. Quinn’in açıklamaları Çin yönetimine yakın Hong Kong ve Çin medyasından övgü aldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC CEO’su Noel Quinn’in İngiltere Parlamentosu karşısında bankanın politikalarını güçlü bir şekilde savunmasının ardından Hong Kong yönetimi ve Çin medyası HSBC’nin yanında yer aldı.

Quinn 26 Ocak' ta İngiltere Parlamentosu Dışişleri Komitesi'ne yaptığı açıklamalarda Hong Kong yönetiminin tavrına ilişkin ahlaki veya siyasi kararlar vermenin kendisine düşmediğini açıklamıştı. Küresel bankanın Hong Kong polisinin talepleri üzerine demokrasi aktivistlerinin hesaplarının kilitlemesi üzerine CEO Noel Quinn İngiliz milletvekilleri karşısında sorguya çekilmişti.

HSBC dağılacak mı?

Financial News’in haberine göre Hong Kong Güvenlik Bürosu 27 Ocak’ta yaptığı açıklamada, HSBC’nin ismini vermeden “yabancı siyasilerin” yaptığı “yanıltıcı sözleri ve siyasi manipülasyonu” eleştirdi.

Açıklamada, “Yerel finans kurumları Hong Kong yasalarına uyarken ve yasa uyarınca şüpheli kara para aklama faaliyetlerindeki fonların kullanımı ile ilgili sorumluluklarını yerine getirirken, bazı yabancı politikacılar onlara baskı yapmaya çalıştılar” ifadelerine yer verildi.

Quinn’in sorgusuna ilişkin yapılan açıklamada, “Sözcü, bu gibi siyasi eylemlerin hukukun üstünlüğün hiçe saydığına ve tamamen siyasi amaçlı olduğuna dikkat çekmişti” sözleri kullanıldı.

HSBC CEO’su, bankanın yaklaşık iki ay önce Eski Hong Kong Milletvekili Ted Hui'nin HSBCdeki hesaplarının dondurması sonrasında meclis komitesi önünde sorularla karşılaştı. Hui, İngiliz milletvekillerinden kararı sorgulamalarını istemişti.

Quinn 26 Ocak'ta Dışişleri Komitesi'ne hitaben yaptığı konuşmada, "Ahlaki bir karar vermiyorum, bu konularda ahlaki veya siyasi bir yargıda bulunmak benim tutumum değil, yasalara uymak zorundayım" dedi.

HSBC CEO’sunun İngiltere parlamentosu karşısındaki duruşu 27 Ocak tarihinde Çin Komünist Partisi destekli gazete Global Times tarafından yayınlanan bir makalede de övgüye yer buldu. Makalede HSBC CEO’sunun Hong Kong konusu üzerinde “rasyonel bir tutum” edindiğine dikkat çekiliyor. 

Banka konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

HSBC bölgedeki en büyük finans şirketlerinden birisi ve elde ettiği kârın üçte ikisinden fazlasını Asya'da üretiyor.

HSBC daha önce Huawei Üst Düzey Yöneticisi Meng Wanzhou’nun tutuklanması ile ilgili olarak ABD ile işbirliğine gittiği yönünde Çin medyası tarafından suçlanmış ve suçlamalar HSBC kanadından yalanlanmıştı.

HSBC İngiltere’de 82 şubesini kapatıyor

 

İngiliz mağazaları online tarafından ele geçiriliyor

 

Dev fintek şirketi MoneyLion’ın halka arz planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)