BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDev fintek şirketi MoneyLion’ın halka arz planı----

Dev fintek şirketi MoneyLion’ın halka arz planı

Dev fintek şirketi MoneyLion’ın halka arz planı
29 Ocak 2021 - 15:47 www.finansgundem.com

6 milyondan fazla müşterisi bulunan ABD’li fintek şirketi MoneyLion SPAC şirketi Fusion’la birleşmeye girerek 2 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi ve yatırım platformu olan, dijital bankacılık şirketi MoneyLion, özel amaçlı halka arz şirketi (SPAC) Fusion Acquisition’la birleşerek halka arz olmayı değerlendiriyor.

Bloomberg’in haberine göre SPAC şirketi Fusion iki şirketin birleşmesinden oluşacak bileşik şirketin piyasa değerinin 2 milyar doların üzerinde olması için potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başladı. Habere göre, SPAC şirketi anlaşmayı finanse etmek için 200 milyon dolar biriktirmeyi hedefliyor ve bu rakamın da arttırılabileceği belirtiliyor.

Anlaşmanın sağlanması halinde önümüzdeki haftalarda duyurulması bekleniyor. Şirketlerin birleşmesine ilişkin şartların değişmesi ya da görüşmelerin sonuçsuz kalması da mümkün. İki şirketin yetkilileri de konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Birleşmeyle ilişkili haberlerin yayılmasının ardından Fusion hisseleri %12 oranında yükseldi.

Kurucusu ve CEO’su Dwaker Choubey yönetimindeki New York merkezli MoneyLion 6 milyondan fazla kullanıcısına 55 bin ATM üzerinden maaşlarını almadan 2 gün öncesinde ücretsiz avans çekme imkanı gibi birçok avantaj sağlıyor. Şirketin yatırımcıları arasında Edison Partners, Greenspring Associates, MetaBank ve Capital One Growth Ventures gibi ünlü yatırım şirketleri de bulunuyor.

MoneyLion geçtiğimiz yıl sunduğu borsa yatırım fonları arasına ESG fonlarını (çevresel, sosyal ve yönetişim alanında hassasiyet gösteren fonları) ve robotik, yapay zeka veya sürücüsüz otomobiller gibi teknoloji fonlarını ekledi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Street Global Advisors’ın Eski CEO’su Jim Ross’un başkanlığında ve CEO John James yönetiminde olan SPAC şirketi Fusion Temmuz ayındaki halka arzında 350 milyon dolar biriktirdi. Firmanın hedefi 750 milyon dolardan 3 milyar dolara kadar kurumsal değeri olan finansal teknoloji şirketleriyle birleşmek.

Fintek şirketlerinin halka arzında özel amaçlı satın alma şirketleri oldukça yaygın bir yöntem haline geldi. Bakkt, Metromile, SoFi, Katapult ve Paya gibi birçok fintek şirketi SPAC şirketleriyle anlaşma yaparak halka arz oldu.

Finans dünyasının yaşlı kurtları SPAC şirketlerinde

 

ABD’de başlayan spekülatif alımlar tüm dünyayı sardı

 

Bitcoin’deki yükselişi ne tetikledi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)