BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC İngiltere’de 82 şubesini kapatıyor----

HSBC İngiltere’de 82 şubesini kapatıyor

HSBC İngiltere’de 82 şubesini kapatıyor
19 Ocak 2021 - 17:38 www.finansgundem.com

HSBC Kovid-19 sürecinin ardından yeni bankacılık trendi haline gelen dijital bankacılığa ağırlık vermek amacıyla İngiltere’deki 82 şubesini kapatma kararı aldı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kovid-19 kriziyle birlikte yüz yüze bankacılık trendlerinden dijital kanallardaki bankacılığa geçişin ardından HSBC İngiltere’de 82 şubesini kapatma kararı aldı. Şube kapatma hamlesiyle birlikte İngiltere’deki şube sayısı 511’e düşecek olan HSBC söz konusu kararını Nisan-Eylül ayları arasında gerçekleştirecek. Banka herhangi bir işten çıkarma uygulamasının önlenmesi için personelini yeniden konumlandıracak.

Finextra’nın haberine göre kapatılması için seçilen şubelerin 81’i müşterilerin günlük işlemlerini gerçekleştirebilecekleri postanelere 1,6 kilometre, 3’ü ise başka bir HSBC şubesine 8 kilometre mesafede.

Bununla birlikte bankanın dört farklı şube biçimi oluşturma konusunda bir planı söz konusu. HSBC şubelerini; tam hizmet, daha fazla nakit akışı yoğunluklu şubeler için nakdi hizmet, self servis teknolojisini sunmaya odaklanan dijital hizmet ve geçici hizmet (pop-up) şubeleri olarak ayırmayı planlıyor.

HSBC’den yapılan bilgilendirmeye göre salgının etkileri ortaya çıkmadan önceki son beş yıl içerisinde şubelerin müşteri sayısı üçte bir oranında düşerken bankayla temasların %90’ı telefon, internet veya akıllı telefon üzerinden gerçekleşiyor. Haftada 100 binden fazla müşteriyle ise sosyal medya üzerinden iletişime geçiliyor.

HSBC’nin İletişim Birimi Başkanı Jackie Uhi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kovid-19 pandemisi yaptığımız değişikliklere duyulan ihtiyacı vurguladı. Bizi farklı yönlere itmenin aksine daha fazla odaklandığımız unsurları pekiştirdi ve düşüncelerimizi kristalize etti. Bu hamle geleceğe uygun bir şube ağına sahip olmak için almamız gereken stratejik bir karardır” dedi.

BNP Paribas Wall Street’li rakiplerini geride bıraktı

 

İngiltere yoksulları değil büyük şirketleri kurtaracak

 

Goldman Sachs’ın karında rekor artış

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)