BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC işten çıkarmaları durdurdu----

HSBC işten çıkarmaları durdurdu

HSBC işten çıkarmaları durdurdu
27 Mart 2020 - 08:55 www.finansgundem.com

35 bin kişiyi işten çıkarmayı planlayan dünyanın en büyük bankalarından HSBC, korona virüsle mücadelesi nedeniyle işten çıkarmaları erteledi

Dünyanın en büyük bankalarından HSBC'nin, planlanan işten çıkarmaları koronavirüsün yayılmasına karşı mücadelesi kapsamında ötelediği bildirildi.

HSBC CEO'su Noel Quinn, "COVID-19 pandemisinin olağandışı etkisi nedeniyle, şimdilik bildirimlerin yayınlanmadığı bu programla ilgili işten çıkarmaların büyük çoğunluğunu duraklatmaya karar verdik" açıklamasını yaptı.

HSBC yeni stratejisi ile gelecek üç yılda 100 milyar dolarlık varlığını azaltıp önümüzdeki üç yılda 35 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyordu. HSBC Holdings PLC , yatırım bankacılığının boyutunda küçülmeye gitmek ve ABD ile Avrupa'daki faaliyetlerinde revizyon yapmak amacıyla 100 milyar dolarlık varlığını elden çıkaracağını açıklamıştı.

Uzun bir süredir sektördeki rakiplerinin gerisinde kalan HSBC, daha küçük ve daha rekabetçi olmak için uğraşırken ana pazarlarındaki yavaşlayan büyüme, koronavirüs salgını, Brexit ve merkez bankasının düşük faiz oranları gibi zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor.

Noel Quinn HSBC'nin kalıcı CEO'su oldu

Deutsche Bank’tan takdir toplayan karar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)