BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNoel Quinn HSBC'nin kalıcı CEO'su oldu----

Noel Quinn HSBC'nin kalıcı CEO'su oldu

Noel Quinn HSBC'nin kalıcı CEO'su oldu
18 Mart 2020 - 10:00 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC'nin 7 aydır vekaleten CEO'luğunu yapan Noel Quinn korona virüsün neden olduğu malî kriz döneminde kalıcı CEO olarak atanarak güven tazeledi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC, bankanın en önemli isimlerinden Noel Quinn'i geçici olarak göreve başladıktan yedi ay sonra CEO olarak atadı.

59 yaşındaki Quinn 30 yıldan uzun süredir HSBC'de çalışıyor. Uzun yıllardır yaşanan en büyük malî krizi tetikleyen korona virüs salgınıyla uğraşmakta olan Quinn, bankasının hakkındaki belirsizliği kaldırmasıyla birlikte daha rahat karar alabilir bir pozisyona ulaştı.Quinn’in ataması hemen yürürlüğe girecek ve bu aşırı türbülans zamanında bankacılıktaki en önemli sorumluluklardan birini alacak.

Siyasi zorluklar HSBC'nin iki ana pazarı olan İngiltere ve Hong Kong'un istikrarını bozdu. Bankalar, yüksek maliyetler, belirsiz ekonomik büyüme ve borç verme işini zorlaştıran düşük veya negatif faiz oranları nedeniyle virüs yayılmaya başlamadan önce bile Avrupa'da zorluklarla karşılaşmıştı. İngiliz bankacı geçen ay 35 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu.

HSBC 3 yılda 35 bin kişiyi işten çıkaracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)