BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda'daki bir veri merkezinde İran'a ait 'sunucu' tespit edildi----

Hollanda'daki bir veri merkezinde İran'a ait 'sunucu' tespit edildi

Hollanda'daki bir veri merkezinde İran'a ait 'sunucu' tespit edildi
18 Şubat 2021 - 20:23 www.finansgundem.com

Hollanda'nın Haarlem şehri yakınlarındaki bir veri merkezinde, İran tarafından kullanıldığı tespit edilen sunucu bulunduğu tespit edildi.

Hollanda merkezli Argos radyosu ve güvenlik şirketi Bitdefender’e göre, Haarlem şehri yakınlarındaki bir veri merkezinde, İran tarafından siyasi muhalifleri takip etmek için kullanıldığına inanılan bir sunucu belirlendi.

İRANLI ŞAHIS İHBAR ETTİ

NOS gazetesine göre gazeteci Rik Delhaas, Argos’da katıldığı programda, “Hollanda’da yaşayan bir İranlının ihbarının ardından, İranlı bir muhalif tarafından sohbet uygulaması Telegram’da alınan bir dosya sayesinde sunucu bulundu” dedi. Argos, Bitdefender’dan dosyayı araştırmasını istedi.

İRAN REJİMİNİN BİLGİSAYAR VE TELEFONLARA GİRMEYE ÇALIŞTIĞI KEŞFEDİLDİ

Argos’a göre güvenlik şirketi, İran rejiminin Hollanda, Almanya, İsveç ve Hindistan gibi ülkelerde bilgisayarlara ve telefonlara girmeye çalıştığını keşfetti. Kullanılan yazılım daha önce güvenlik uzmanları tarafından İran rejimine atfedilmişti.

İŞBİRLİĞİ DERHAL DURDURULDU

Kötü amaçlı yazılım yayan kişiler, virüs bulaşmış bilgisayarları kontrol etmek ve verileri çalmak için bu tür sunucuları kullanıyor. Bitdefender, internet trafiğine dayanarak sunucuyu Haarlem civarına kadar takip etti. Sunucuları kiralayan ABD şirketi, Argos’un haberinin ardından söz konusu sunucunun arkasındaki tarafla işbirliğini derhal durdurdu.

İran, mutasyonlu virüs nedeniyle Irak'a açılan iki sınır kapısını kapatıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)