BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda, depremden etkilenenler için 22 milyar euro bütçe ayırdı----

Hollanda, depremden etkilenenler için 22 milyar euro bütçe ayırdı

Hollanda, depremden etkilenenler için 22 milyar euro bütçe ayırdı
25 Nisan 2023 - 20:43 www.finansgundem.com

Hollanda hükümeti, Groningen'deki depremden etkilenenler için 22 milyar euro bütçe ayırdı

Hollanda Başbakanı Rutte, ülkenin kuzeyinde bulunan Groningen kentinde doğalgaz çıkarma faaliyetlerinden oluşan depremler sebebiyle zarar gören yerleşim yerleri için 22 milyar euroluk bir fon oluşturdu.

Hollanda hükümeti, Groningen'deki doğal gaz sahalarındaki üretim sebebiyle çevredeki yerleşim yerlerinde oluşan depremlerde hasar gören binaların onarımı ve bölgenin kalkındırılması için 22 milyar euroluk bütçe ayırılacağını bildirdi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Madencilikten Sorumlu Devlet Bakanı Hans Vijlbrief ile Groningen'e gerçekleştirdiği ziyarette, Groningen bölgesindeki depremlerden etkilenenlerin zararını gidermek için hükümetin planını açıkladı.

Başbakan Rutte konuşmasında, gaz çıkarma faaliyetleri sırasında oluşan depremlerde hasar gören binaların onarımı ve bölgenin kalkındırılması için hükümetin 30 yıla yayılacak şekilde 22 milyar euroluk bütçe ayırdığını belirtti.

"HÜKÜMET ADINA ÖZÜR DİLİYORUZ"

Bölge halkının onlarca yıl göz ardı edildiğini dile getiren Rutte, "Onların menfaatleri ülkenin ekonomik çıkarlarının gerisinde kaldı." diye konuştu.

"Gaz çıkarma faaliyetleri sadece binalara değil, insanlara da zarar verdi." diyen Rutte, "Groningen'de, hükümet adına özür diliyorum." dedi.

Rutte, hükümetin yapı hasarlarının yanı sıra bölge halkının kalkındırılması için "şeref borcu" ödeyeceğini vurguladı.

Hükümet sitesinden yapılan açıklamada, 50 maddeden oluşan yol haritasına göre, evlerinde hasar meydana gelenlerin, bu hasarın depremler veya gaz çıkarma faaliyetleri sırasında oluştuğunu ispatlama şartı aranmayacağı belirtildi.

Açıklamada, daha önce açıklanan planlar için ayrılan bütçeye 13,5 milyar euro daha eklendiği ve toplam bütçenin 22 milyar euroya yükseltildiği vurgulandı.

Plan kapsamında 30 yıl boyunca yıllık 250 milyon euroluk bütçenin bölgenin sürdürülebilir ve yaşanabilir ekonomik yapıya kavuşması ve kalkınması için kullanılacağı kaydedildi.

Groningen Belediyesinden yapılan açıklamada, hükümetin tazminat paketiyle doğru yolda ilerlediği fakat açıklanan miktarın yetmeyebileceği ifade edildi.

Groningen Kraliyeti Komiseri René Paas, hükümetin doğal gazdan çok daha büyük bir gelir elde ettiğini belirterek açıklanan 22 milyar euroluk bütçeyi yetersiz bulduğunu "daha fazlası olabilirdi" ifadeleriyle eleştirdi.

Danimarka ve Hollanda'dan Ukrayna'ya askeri destek

 

AB'den Macaristan ve Hollanda'ya enerji desteği

 

Hollanda'da enflasyon 18 ayın dibinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gogol25 Nisan 2023 22:20

    Onlar gelişmiş çağdaş medeni hristiyan ülkeler inancın hukukun vicdanın dürüstlügün uygarlığın refahın günümüz bugünkü temsilcileri yaptıkları ile herşey ortada