BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Macaristan ve Hollanda'ya enerji desteği ----

AB'den Macaristan ve Hollanda'ya enerji desteği

AB'den Macaristan ve Hollanda'ya enerji desteği
13 Nisan 2023 - 16:46 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), enerji krizinden etkilenen firmalara Hollanda'nın 1,4 milyar euro, Macaristan'ın da 1 milyar euro destek sağlamasına yönelik programlara onay verdi.

Avrupa Birliği Komisyonu, Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı enerji krizinde Hollanda ve Macaristan'ın ekonomilerini geçici kriz çerçevesi kapsamında desteklemelerine yönelik hazırladıkları planların onaylandığını açıkladı.

Açıklamada, Hollanda'nın artan enerji maliyetleri karşısında yoğun enerji kullanan küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek üzere hazırladığı 1,4 milyar euroluk planın AB Komisyonu tarafından uygun bulunduğu belirtildi.

Planın, yeşil dönüşümü hızlandıracağı ve enerjide bağımlılığını azaltmak için kilit öneme sahip sektörleri destekleyeceği kaydedilen açıklamada, program kapsamında şirketlere doğrudan hibeler şeklinde yardım verileceğine işaret edildi.

Açıklamada, planla artan doğal gaz ve elektrik maliyetlerinin bir kısmının karşılanarak şirketlerin destekleneceği bildirildi.

Macaristan'ın artan enerji maliyetleri ile karşılaşan şirketleri desteklemek için hazırladığı 1 milyar euroluk planın da onaylandığına işaret edilen açıklamada, programla Macaristan'daki şirketlere enerji fiyat artışlarından kaynaklanan ek maliyetleri için kredi ve garanti verileceği belirtildi.​​​​​​​

AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi, AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor.

Üye ülkeler, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

AB'den Ukrayna'ya mühimmat desteği için 1 milyar euro

 

İngiltere'den Ukrayna'ya ilave destek kararı

 

Macaristan'dan 'Rusya'ya yaptırım' anketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)