BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaHIV, öldürücü hücreler tarafından tuzağa düşürülebilir----

HIV, öldürücü hücreler tarafından tuzağa düşürülebilir

HIV, öldürücü hücreler tarafından tuzağa düşürülebilir
19 Ocak 2022 - 12:26 www.finansgundem.com

AIDS'e neden olan virüs, umut verici bir yaklaşım kullanılarak 10 laboratuvar faresinden dördünde tamamen yok edildi.


Araştırmacılar, vücudun doğal öldürücü hücreleri tarafından saldırıya uğramak üzere enfekte edilen hücrelerle, uyuyan HIV parçacıklarını hedef alan bir 'vur ve öldür' yaklaşımı geliştirdiler. Bulguları Nature Communications dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, HIV ile enfekte 10 fare üzerinde laboratuvar testleri yapıldı.

UCLA'dan bilim insanları, AIDS'e neden olan virüsün, vakaların yaklaşık yüzde 40'ında tamamen ortadan kaldırıldığını açıkladı. Yeni araştırma, 2017 yılında geliştirilen bir yaklaşımın devamı niteliğindeydi. Stanford Üniversitesi'nde geliştirilen kimyasal bileşik, viral hücreleri kandırarak kendini açığa çıkarıyor.

Bilim insanları, HIV bulaşmış hücrelerin yaklaşık yüzde 25'inin 24 saat içinde öldüğünü gördükten sonra, bu sefer farelere sağlıklı doğal öldürücü hücreler enjekte ederek verimliliği artırmaya çalıştılar. Çalışmanın baş yazarı Jocelyn Kim, "Bu bulgular, HIV'i vücuttan potansiyel olarak ortadan kaldırmak için terapötik bir strateji geliştirilebileceğinin kanıtını gösteriyor" dedi. Ekibin şimdi hedefi ise enfekte fare deneklerinden HIV'in yüzde 100'ünü ortadan kaldırmak.

FDA, dünyanın ilk enjekte edilebilir HIV ilacını onayladı!

 

Nijerya'da 150 binden fazla çocuk HIV taşıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)