BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin‘Hitler'in timsahı’ Moskova'da öldü----

‘Hitler'in timsahı’ Moskova'da öldü

‘Hitler'in timsahı’ Moskova'da öldü
25 Mayıs 2020 - 20:04 www.finansgundem.com

84 yaşındaki 'Satürn', Moskova Hayvanat Bahçesi'nde öldü. Efsanevi timsah, Nazi lideri Hitler'in beslediği hayvanlardan biriydi.

Nazilerin lideri Adolf Hitler'in beslediği hayvanlardan biri olduğu söylenen 84 yaşındaki efsanevi timsah, Moskova Hayvanat Bahçesi'nde öldü.

AP'nin haberine göre, Moskova Hayvanat Bahçesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, ‘Satürn’ adlı timsahın geçtiğimiz Cuma günü, ilerleyen yaşından ötürü öldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Timsahı 74 yıldır koruduğumuz ve baktığımız için gururluyuz. Umarız onu hayal kırıklığına uğratmamışızdır” ifadeleri yer aldı.

ABD’de 1936 yılında doğan timsah, daha sonra Berlin Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Burada Kasım 1943'te İkinci Dünya Savaşı sırasında birçok sürüngenin ölümüne neden olan bir bombardımandan kaçmayı başaran timsah, üç yıllık gizemli kayboluşunun ardından 1946'da İngiliz askerleri tarafından bulundu ve Sovyetler Birliği'ne transfer edildi.

Moskova Hayvanat Bahçesi tarafından Instagram uygulaması üzerinden yapılan bir paylaşımda, “Efsaneye göre timsah, Berlin Hayvanat Bahçesi’nde kalmıyordu. Hitler'in beslediği hayvanlar arasındaydı” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, “Satürn bize göre asırlık bir çınardı. Nazi Almanya’sındaki zaferin ardından bize katıldı ve bu zaferin 75’inci yılını bizimle birlikte kutladı” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Mississippi türü bu timsahın, vahşi doğada yaşam süresinin 30 ila 50 yıl olduğu biliniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)