BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHerşeyi çözüm sürecine bağladılar----

Herşeyi çözüm sürecine bağladılar

Herşeyi çözüm sürecine bağladılar
07 Nisan 2013 - 08:51 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinin olumlu olması halinde vergilerin düşebileceğini söyledi

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter aracılığıyla The Wall Street Journal Türkiye'nin sorularını yanıtladı. Barış Sürecinin başarıyla tamamlanması durumunda Türkiye ekonomisinin sıçrama yapacağını kaydeden Şimşek, "Sürecin başarısı Türkiye'nin büyüme potansiyelini yükseltmesi demektir. Kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması, uzun vadeli geleceğe yatırılması demektir" ifadelerini kullandı.
ŞİMŞEK, "Hatta sürecin başarısı ile vergi oranları ila bile düşebilir" ifadelerini kullandı. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: "Süreç sayesinde ekonomimiz büyüyecek, yatırımlar artacak; bu da vergi gelirlerini olumlu yönde etkileyecektir. Geçmişte terör ile mücadelede harcanan yaklaşık 300 milyar dolarlık kaynağın eğitim, altyapı ve Ar-Ge'ye harcanması demektir." Son 10 yılda bölgeye rekor düzeyde yatırım yapıldığını söyleyen Şimşek, Güneydoğu Anadolu Projesi'ne 28 milyar liradan fazla kaynak aktarıldığını söyledi. Şimşek, yılsonu özelleştirme beklentilerini de açıkladı. "Yılın ilk üç ayında özelleştirme gelirlerinden bütçeye 4,9 milyar lira aktararak 4 milyar liralık bütçe hedefinin üstüne çıktık" diyen Şimşek, "Halihazırda sözleşme imza ve onay aşamasında bulunan kuruluşlar için 22 milyar liralık özelleştirme geliri beklenmektedir" dedi.
KÖPRÜLER ETKİLENMEYECEK
KÖPRÜ ve otoyol ihalelerinin iptalinin hedeflerini etkilemeyeceğini sözlerine ekleyen Şimşek, 2013 yılı bütçe gelir hedefleri içinde 2B'den beklenen gelirin 4.8 milyon lira olduğunu kaydetti. Şimşek, bu miktarın düşebileceğini belirtti.
AVRUPA BİRLEŞİK DEVLETLERİ GEREKİYOR
ŞİMŞEK, ilk Twitter röportajında Avrupa ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Güney Kıbrıs'ın Avrupa ekonomisindeki payının yüzde 0.1 ile çok küçük olduğunu kaydeden Şimşek, ülkedeki krizin Avrupa Birliği'ni doğrudan etkilemeyeceğini belirtti. "Güney Kıbrıs'ın mevduata vergi getirmiş olması diğer AB ülkeleri üzerinde endişe yaratabilecek bir adımdır" diyen Şimşek, Avrupa Birliği'nde derin koordinasyona hatta "Avrupa Birleşik Devletlerine" ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)