BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Herkes altın satmasın' kanunu...----

'Herkes altın satmasın' kanunu...

'Herkes altın satmasın' kanunu...
24 Haziran 2013 - 07:13 www.finansgundem.com

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli’nin hazırladığı ve Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi kimlere yasak getiriyor?

Altın satışına yasak istendi
 
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli’nin, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile birlikte TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, “Bankalara açtırılan altın hesapları tartışma konusu olmuştur. Kuyumcular, Türkiye genelinde altının değerinden düşük tespit edildiği yönünde vatandaşlardan gelen şikayetleri gündeme taşımışlardır” denildi. Milliyet’in haberine göre kuyumcular dışındaki yerlerde altın alım satımının yasaklanmasını öngören kanun teklifinin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:
“Kuyumculuk sektörü altın fiyatlarındaki istikrarsızlık ve ekonomik krizler nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Bunun yanı sıra sektörde giderek bozulan rekabet şartlarıkuyumcu esnafının sorunlarını ağırlaştırmaktadır. Nitekim BDDK tarafından çıkarılan yönetmelik ile bankalarda altın satılmasının yolu açılmıştır. PTT şube ve PTTmatiklerden altın satışına izin verilmiştir.
Bankaların ve PTT’nin altın satışına başlaması kamuoyunda ciddi tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Bu kuruluşlar her ne kadar kuyumcuların işine engel olmak veya bu işlerden pay almak gibi bin niyetleri olmadığını açıklasalar da, kuyumcular herkesin kendi işini yapması gerektiği konusunda görüş belirtmektedir. Bu kanun teklifi ile altın alım-satım işinin sadece kuyumcular tarafından yapılabilmesi ve böylelikle haksız rekabet şartlarının kaldırılması amaçlanmaktadır.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)