BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHenry Kissinger: Ukrayna kazanırsa Putin koltuğunu kaybeder----

Henry Kissinger: Ukrayna kazanırsa Putin koltuğunu kaybeder

Henry Kissinger: Ukrayna kazanırsa Putin koltuğunu kaybeder
16 Haziran 2023 - 17:32 www.finansgundem.com

ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Ukrayna’nın savaşı kazanması halinde Putin’in koltuğunu korumasının imkansız olduğunu söylüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin neredeyse tam anlamıyla bir parçası olduğu Ukrayna Savaşı’nın akıbeti belirsizliğini koruyor. Olasılıklar ise politik ve ekonomik yönden yeni bir dünyaya işaret ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Henry Kissinger, savaşı Ukrayna’nın kazanması halinde Putin'in koltuğunu korumasının imkansız olduğunu söylüyor.

İhtimal dışı

Bloomberg’de yer alan habere göre, ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Ukrayna'daki savaşın Rusya'yı askeri saldırganlıktan vazgeçmeye ve Avrupa ile bir barış anlaşmasını kabul etmeye zorlaması halinde Başkan Vladimir Putin'in iktidarda kalmak için mücadele etmesi gerekebileceğini söylüyor.

Kissinger, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Avrupa ile ilişkilerinin anlaşmaya ve bir tür konsensüse dayanması gerektiğini kabul eden bir Rusya istiyorum ve bu savaşın, gerektiği gibi sona erdirilirse, bunu başarılabilir kılacağına inanıyorum” diyor. Kissinger, savaşın bu şartlarla sona ermesi halinde Putin'in iktidarda kalıp kalamayacağı sorusuna ise ‘İhtimal dışı' yanıtını veriyor.

Kıdemli diplomat, Ukrayna'nın savaştan güçlü bir demokrasi olarak çıkmasının önemli olduğunu ve yeni gerilimleri körükleme riski taşıyan Rusya'nın dağılmasından veya Rusya'nın kırgın bir iktidarsızlığa indirgenmesinden kaçınmanın tercih edildiğinin altını çiziyor.

Dostoyevski tipi bir figür

Kissinger Putin'i, bir lider olarak gücü kullanma konusunda son derece yetenekli ve bunu Ukrayna ile ilgili olarak ‘aşırı’ kullanan, ‘kararsızlıklar ve yerine getirilemez özlemlerle kuşatılmış Dostoyevski tipi bir figür’ olarak tanımlıyor.

Putin, Kremlin'deki yaklaşık çeyrek yüzyıllık iktidarı sırasında sık sık Kissinger'ı Rusya'da karşıladı ve 2012'deki bir toplantıda ilişkilerinin, St. Petersburg belediye başkan yardımcısı olduğu 1990'ların ortalarına kadar uzandığını söyledi.

Kissinger, Bloomberg röportajında ​​Putin'in hem geleneksel Rus görüşünün mirasçısı olduğunu hem de II. Dünya Savaşı sırasında nüfusunun yarısından fazlasının açlıktan öldüğü ve sürekli tehditle karşı karşıya kaldığı Leningrad’ın ve şimdi de St. Petersburg’un sokaklarında büyümüş biri olduğunu belirtiyor.

İrrasyonalite

Kissinger, “Putin bunu Avrupa askeri gücünün St. Petersburg'a ve Moskova gibi büyük şehirlere kolayca ulaşmasını asla istememesi olarak tercüme ediyor ve genişlemesine 'irrasyonelliğin eşiğinde’ tepki gösterdi” diyor.

Kissinger, ABD ve müttefiklerinin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına direnmekte haklı olduklarını ancak çatışmanın taraflarının bunu diplomasi yoluyla nasıl sona erdirmek istediklerini düşünmelerinin ‘giderek daha önemli’ hale geldiğini vurguluyor. Güçler arasındaki askeri ilişkilerin jeopolitik düşünceye hakim olma ve savaşı Çin gibi ülkeleri de içine çekerek küresel bir çatışmaya dönüştürme riski olduğunu da sözlerine ekliyor.

Kissinger, “Rusya, Avrupa'yı fethedemeyeceğini kabul ettiğinde Avrupa daha istikrarlı hale gelecek, dünya daha istikrarlı hale gelecek, ancak diğer devletlerin yaptığı gibi bir tür fikir birliği ile Avrupa'nın bir parçası olarak kalması gerekiyor” diyor ve ekliyor: “Ancak şu anda Rusya o kadar ezilmiş durumda ki kendisini diğer bölgelerde uluslararası politikanın bir faktörü olarak görüyor ve Avrupa'da çeşitli devletler arasındaki rekabetin konusu haline geliyor."

Putin: Berlusconi gibi çok az insan kaldı

 

Putin'den Rus ekonomisi için 'büyüme' tahmini

 

Putin'den sert açıklama: Şantaj yapmayın

 

Ukrayna ve Rusya arasında esir değişimi

 

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna ordusu büyük çapta taarruza geçti ama başarısız oldu

 

Rusya, Ukrayna'nın son savaş gemisini imha etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)