BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHenkel'den ilk çeyrekte güçlü büyüme----

Henkel'den ilk çeyrekte güçlü büyüme

Henkel'den ilk çeyrekte güçlü büyüme
09 Mayıs 2013 - 15:37 www.finansgundem.com

Henkel 2013 yılının ilk mali sonuçlarını açıklandı

Henkel, 2013 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir büyüme gerçekleştirdi
·Satışlar %0,6 artışla 4,033 milyar Euro'ya yükseldi (organik: +%3,8)
·Faaliyet karı: %+8,9 artışla 600 milyon Euro
·Vergi öncesi kar marjı: +1,2 puan artarak %14,9
·Hisse senedi başına kazanç (HBK): %+10,3 artışla 0,96 Euro
·Yükselen pazarlarda güçlü büyüme (organik: +%8,2)
Henkel’in 2013 yılındaki ilk mali sonuçlarını değerlendiren Henkel CEO'su Kasper Rorsted, "Batı Avrupa'da gerileyen pazarların ve zayıf global endüstriyel talebin mevcut olduğu zorlu bir pazar ortamına rağmen, 2013 yılının birinci çeyreğinde hem satışları hem de kazançları artırdık. Hem ‘Çamaşır ve Ev Bakımı Ürünleri’ hem de ‘Güzellik ve Bakım’ iş birimleri kendi pazarlarında üstün bir performans sergilerken, ‘Yapıştırıcı Teknolojileri’ birimi endüstriyel müşterilerden gelen beklentinin altındaki taleplerden etkilendi. Buna rağmen, tüm iş birimlerimizin karlılığını önemli ölçüde iyileştirebildik" dedi.
Global ekonomik ortamın zorlayıcı olmaya devam etmesini beklediklerini, bununla birlikte endüstriyel talebin yılın ikinci yarısında artacağını tahmin ettiklerini belirten Rorsted şöyle konuştu:
“Global pazar ortamımızdaki zorluklar dikkate alındığında, esnekliğimizi ve verimliliğimizi arttırmak için süreçlerimizi basitleştirerek hızlandırmaya devam edeceğiz. 2013 hedeflerimizi bir kez daha teyit etmiş olduk. Organik büyümenin yüzde 3 ila 5 arasında olmasını bekliyoruz. Vergi öncesi kar marjımızın yaklaşık yüzde 14,5 civarına artmasını ve hisse senedi başı kazancımızın yüzde 10 civarında yükselmesini bekliyoruz."
Henkel, 2013 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Henkel'in 2013 yılının birinci çeyreğindeki satışları, önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6'lık bir artışla 4,033 milyar Euro olarak gerçekleşti. Organik büyümesi ise yüzde 2,5 arttı. Çamaşır ve Ev Bakımı Ürünleri yüzde 8, Güzellik ve Bakım birimi yüzde 4 oranında sağlam bir organik büyüme gerçekleştirdi. Yapıştırıcı Teknolojileri iş biriminin satış rakamları, organik olarak yüzde 1,2 oranında azalma gösterdi.
Her üç iş biriminin katkısıyla faaliyet karı yüzde 8,9'luk artışla 551 milyon Euro'dan 600 milyon Euro'ya yükseldi. Önceki yılın aynı döneminde 538 milyon Euro olarak gerçekleşen faaliyet karı, 565 milyon Euro’ya yükseldi. Satış kazancı yüzde 1,2 gibi önemli bir artışla yüzde 13,7'den yüzde 14,9'a çıktı. Bildirilen satış gelirleri, önceki yılın aynı döneminde yüzde 13,4 iken bu dönemde yüzde 14 olarak gerçekleşti. Döneme ait net gelir yüzde 8,9 artarak 370 milyon Euro'dan 403 milyon Euro'ya çıktı. Hisse senedi başına kazanç (HBK) ise 0,84 Euro'dan 0,91 Euro'ya yükseldi.
Türkiye’nin başarılı performansı büyümeyi etkiledi
Çamaşır ve Ev Bakımı Ürünleri birimi, 2013 mali yılına son derece güçlü bir satış ve kazanç performansıyla başladı. Nominal satışlar yüzde 6,3'lük artışla 1,177 milyar Euro'ya çıktı. Tüm bölgeler, elde edilen güçlü iş performansına katkıda bulundu. Yükselen pazarlar, çift haneli genel organik satış büyümesi ile birlikte bir kez daha en yüksek büyüme hızını gösterdi. Özellikle Rusya ve Türkiye'nin dinamik performansıyla desteklenen Doğu Avrupa ve Afrika/Ortadoğu bölgeleri de benzer bir şekilde çift haneli artış gösterdi.
Güzellik ve Bakım birimi, bir kez daha yıla çok iyi bir başlangıç yaptı. Nominal satışlar yüzde 1,4'lük artışla 873 milyon Euro'ya çıktı. Tüm bölgeler, elde edilen sağlam satış performansına katkıda bulundu.
Yapıştırıcı Teknolojileri birimi, 2013 yılının birinci çeyreğinde, iş biriminin özellikle olgun pazarlarda olmak üzere bazı önemli endüstriyel sektörlerin zayıf performansından etkilendiği görüldü. Satışlar, karışık bölgesel gelişmeler dikkate alınarak, 2012 yılının birinci çeyreğine oranla organik olarak yüzde 1,2 azalma gösterdi. Yükselmekte olan pazarlar ise sağlam bir organik satış artışı gösterdi.
Bölgesel performans
Son derece rekabetçi bir pazar ortamına sahip olan Batı Avrupa bölgesindeki satışlar yüzde 1,1'lik düşüşle 1,421 milyar Euro olarak gerçekleşti. Özellikle bazı önemli endüstriyel sektörlerde karşılaşılan gerileme ortamı ve yavaşlama nedeniyle satışlar organik olarak yüzde 1 düşüş gösterdi. Doğu Avrupa bölgesindeki satışlar yüzde 6,3'lük artışla 718 milyon Euro'ya yükseldi. Özellikle Rusya ve Türkiye'deki şirketlerin önemli katkısıyla organik büyüme yüzde 7,3 oldu. Afrika/Ortadoğu bölgesindeki nominal satışlar yüzde 11,6'lık artışla 289 milyon Euro'ya yükseldi. Bazı ülkelerdeki siyasi kargaşadan dolayı büyümenin olumsuz olarak etkilenmesine rağmen, hem Çamaşır ve Ev Bakımı Ürünleri hem de Güzellik ve Bakım birimlerinin güçlü katkılarıyla organik satışlar yüzde 18,2 artış gösterdi.
Son derece rekabetçi bir pazara sahip olan Kuzey Amerika bölgesindeki satışlar yüzde 2,3'lük düşüşle 729 milyon Euro oldu. Latin Amerika bölgesindeki satışlar yüzde 2,4 azalarak 257 milyon Euro olarak gerçekleşirken, organik büyüme yüzde 4,5 oldu. Meksika ve Brezilya'daki ticari faaliyetlerin bu gelişmede önemli bir payı oldu. Asya-Pasifik bölgesindeki nominal satışlar yüzde 1,5'lik düşüşle 580 milyon Euro'ya geriledi. Bununla birlikte, organik olarak satışlar yüzde 1,3 artış gösterdi.
Henkel’in 2013 Yılına Genel Bakışı
Henkel, 2013 mali yılında yüzde 3 ila 5 arasında organik satış büyümesi bekliyor ve tüm iş birimlerinin bu aralıkta büyümesini hedefliyor. Henkel, düzeltilmiş satış gelirleri için yüzde 14,5'lik (2012: yüzde 14,1) tahminini bir kez daha teyit ederek, tüm iş birimlerinin elde edilecek olan artışa katkıda bulunacağını tahmin ediyor. Henkel ayrıca imtiyazlı hisse senedi başına kazancının yüzde 10 civarında yükselmesini bekliyor. Bu öngörü, Henkel'in satış fiyatlarında beklenen artışlara ve kendisine ait yapıları değişen pazar koşullarına sürekli olarak adapte etmesine dayanmaktadır.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)