BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHem nadir, hem pahalı hem de sahte!----

Hem nadir, hem pahalı hem de sahte!

Hem nadir, hem pahalı hem de sahte!
24 Kasım 2023 - 14:59 www.finansgundem.com

6 yıldır piyasada ciddi bir sorun haline gelen, gümrük giriş fiyatı 100 dolara kadar düşen Çin malı havyarların besin değerinin olmadığı belirtildi.

İzvestiya gazetesi siyah havyar pazarındaki ürünlerin yüzde 40'ının Çin menşeili sahte ürünler olduğunu yazıyor. Gazete Astrahan'da bazı şirketlerin bu ürünleri ithal ederek "Rusya'da üretilmiştir" ibaresiyle satışa sunduğuna dikkat çekti.

Gazeteye konuşan Mersin Balığı Üreticileri Birliği, Çin malı havyarların son 6 yıldır piyasada ciddi bir sorun haline geldiğinden yakındı.

Türkrus'da yer alan habere göre, Çin malı havyarların sahteliği ise hormon kullanımından kaynaklanıyor. Rus üretilciler Çinlilerin büyüme hormonu yardımıyla balıkları kısa sürede büyüttüklerini, bu yüzden havyarların besin değerinin olmadığını söyledi.

Rusya'da mersin morinasından elde edilen havyarların kilogram fiyatı 150 bin rubleyi buluyor (1700 dolar). Çin'den gelen sahte havyarların gümrük giriş fiyatı 100 dolara kadar düşüyor.

Rusya'da doğada mersin balığı avı yasak. Siyah havyar elde edilen balıklar çiftliklerde yetiştiriliyor.

Dev buzdağı 30 yıl sonra harekete geçti

 

Rusya'da atmosferik basınç rekoru

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)