BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHDP'li Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik tutuklandı----

HDP'li Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik tutuklandı

HDP'li Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik tutuklandı
04 Kasım 2016 - 15:47 www.finansgundem.com

HDP'ye operasyonda son dakika gelişmesi... HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik tutuklandı.

Ankara’da Genel Merkez binasında dün gece gözaltına alınan ve hakkında Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında uçak ile Bingöl’e getirilen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl Adliyesi’ndeki savcılık sorgusundan sonra tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği, Baluken hakkında tutuklama kararı verdi. Baluken’in, hem savcılıkta hem de Sulh Ceza Hakimliğinde ifade vermediği öğrenildi. Baluken’in ardından Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik de tutuklandı.

HDP Grup Başkanvekili, Baluken, “suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak” ile suçlanıyor.

İdris Baluken'den polise tepki

 

İŞTE GÖZALTINDAKİ HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİYLE İLGİLİ SON DURUM

İDRİS BALUKEN TUTUKLANDI

-Ankara’da Genel Merkez binasında dün gece gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl Adliyesi’ndeki savcılık sorgusundan sonra tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği, Baluken hakkında tutuklama kararı verdi. Baluken’in, hem savcılıkta hem de Sulh Ceza Hakimliğinde ifade vermediği öğrenildi.

ZİYA PİR VE  İMAM TAŞÇIER SERBEST BIRAKILDI

-Gözaltına alınan isimlerden HDP milletvekili Ziya Pir ve İmam Taşçıer savcılıktaki ifade işleminin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

AYDOĞAN İLE BİRLİK TUTUKLANDI

- HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Şırnak'ta nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Leyla Birlik Mardin’in Midyat İlçesi’nde, Ferhat Encü İstanbul’da, Nursel Aydoğan ise Diyarbakır’da gözaltına alınıp Şırnak’a getirilmişlerdi.

DEMİRTAŞ İÇİN SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

-Diyarbakır’da evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Avukatı Demirtaş'ın adliyede isnat edilen suçlara dair savcının sorularına yanıt vermek istemediğini, sadece kısa bir beyanatta bulunacağını söylediğini sosyal bildirdi. Savcının Demirtaş için tutuklama talebinde bulunduğu öğrenildi.  Demirtaş, tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

HDP'den gözaltılar için ilk açıklama

 

HDP meclisten çekilecek mi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)