BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHava'da da Kara'da da durum YAŞ----

Hava'da da Kara'da da durum YAŞ

Hava'da da Kara'da da durum YAŞ
31 Temmuz 2013 - 12:10 www.finansgundem.com

YAŞ'a bir gün kala, Hava Kuvvetleri’ndeki istifa sıkıntısının ardından çok önemli bir iddia daha gündeme getirildi...

Yarın başlayacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi, Hava Kuvvetleri’ndeki istifa iddialarının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı ve mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’den sonrasını da yakından ilgilendiren bir iddia daha başkentin askeri kulislerini sarstı.
Söz konusu iddia, bu yılki Şura’da emekliye ayrılacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun yerine gelmesi beklenen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’ya hükümetin sıcak bakmadığı yönünde oldu.
KALYONCU HAKKINDAKİ İDDİALAR
Buna gerekçe olarak Kalyoncu'nun isminin Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin'in ifadelerinde ve MİT tarafından Genelkurmay'a 2005'te adları bildirildiği ileri sürülen 'Karargah Evleri' yöneticileri arasında yer aldığı iddiaları gösterildi.
Hürriyet'in haberine göre Kalyoncu'nun adı ayrıca, 2006'da düzenlenen bir güvenlik zirvesinde 'irticai tehdit var' diyerek komutanların hükümeti suçladığı ve Erdoğan'ın da bu suçlamalara sert tepki verdiği toplantıdaki generaller arasında geçtiği ileri sürülüyor. Kalyoncu eğer bu Şura’da Kara Kuvvetleri Komutanı olursa, teamüllere göre Orgeneral Özel’den sonra Genelkurmay Başkanı koltuğuna oturacak isim olacak.
HAVA KUVVETLERİ SIKINTISI
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) terfi ve emekliliklerinin görüşüleceği YAŞ’da, istifa ettikleri öne sürülen iki havacı komutan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ile Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun durumlarının da netleşmesi bekleniyordu.
İSTİFA GENELKURMAY'A ULAŞTI
Yarın başlayacak Yüksek Askeri Şura öncesi Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın durumu bugün netleşti. Tatilde olan ve yanında emir subayı bulundurmayan Damcı'nın istifa dilekçesi YAŞ'ın başlamasına bir gün kala Genelkurmay  Başkanlığı Karargahı'na ulaştı. Damcı'nın istifa dilekçesine  10 dakika önce karargahta "Alındı" damgası vuruldu. Damcı ve Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun durumları bugün başlayacak YAŞ'ta netleşecek.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’nın adı Uludere’de 35 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği olay sırasında gündeme gelmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)