BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHasta oğluna okul satın aldı!----

Hasta oğluna okul satın aldı!

Hasta oğluna okul satın aldı!
11 Eylül 2013 - 15:33 www.finansgundem.com

Elazığ'da bir anne, hasta oğlu için okul satın aldı

Elazığ'da fenilketonüri hastası oğluna küçükken gönderdiği bakım merkezlerinde kötü davranılması üzerine kentteki bir özel eğitim merkezini satın alan Nazlı Yıldız (45), hem işletmecilik yapıyor hem de oğlunu gözünün önünden ayırmıyor.
Yıldız, doktor eşinden ayrıldıktan sonra iki oğluyla yaşamaya başladı. Bir oğlunun tıp fakültesinde okuduğunu belirten Yıldız, diğer oğlu Elgin'in (24) doğuştan fenülketonüri hastası olduğunu anlattı. Oğlunun hastalığını geç fark ettiklerini dile getiren Yıldız, "Diyetle düzelen bir hastalık ama 3 yaşına kadar fark edemedik. Tedavide geciktiğimiz için düzelmedi" dedi.
Elgin'i küçükken yazdırdıkları bakım merkezinde olumsuz durumlarla karşılaştıklarını ve çok üzüldüğünü dile getiren Yıldız, 2006 yılında kentte hisseleri satılan Yuvamız Özel Eğitim ve Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler İlkokulu ve Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni akrabalarıyla birlikte satın aldığını söyledi. Nazlı Yıldız, "Her gün oğlumla okula gelip gidiyorum. Oğlum yalnız değil burada. Tüm öğrenciler benim çocuğum gibi. Öyle bir çocuğa sahip olduğum için, buradaki tüm öğrencileri seviyorum. Benim için kar amaçlı bir ticarethane değil burası. Ben bunları sevdiğim için buradayım" ifadelerini kullandı.
Okullarında yaşları 0-40 arasında değişen zihinsel, fiziksel ve bedensel engelli 120 öğrencinin eğitim gördüğünü açıklayan Yıldız, 11'i özel eğitim öğretmeni, 4 okul öncesi öğretmen, fizyoterapist, psikolog, beden eğitimi öğretmeni ve temizlikçi olmak üzere 24 personele de istihdam sağladıklarını kaydetti. Diğer çocukları da kendi oğlundan ayırmadan hepsiyle anne şefkatiyle ilgilendiğini belirten Yıldız, "Ben bu okulun patronu, kurucusu değilim. Ben buranın hem servisçisi hem aşçısı hem annesiyim. Hepsini getirip götürüyorum, hepsinin yeri benim için özel" dedi.
Nazlı Yıldız, engelli çocukların topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayarak "Onlara daha rahat bir yaşam sunmamız lazım. Tabii bu bizim elimizde. Bunlar yanlız benim çocuğum, bizim çocuklarımız değil, hepimizin çocukları" diye konuştu. (AA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)