BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHarker: Bu yıl keskin bir resesyon bekliyorum----

Harker: Bu yıl keskin bir resesyon bekliyorum

Harker: Bu yıl keskin bir resesyon bekliyorum
17 Haziran 2020 - 07:57 www.finansgundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Harker, ABD ekonomisinin keskin resesyondan gelecek yıl toparlanmaya başlayabileceğini, ancak ekonominin bu yılın başlarında görülen seviyelere geri dönmesinin zaman alabileceğini ifade etti


Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, 2020 yılında keskin bir daralma görüleceğini, 2021 yılının ise bir büyüme yılı olacağını söyledi. 

Philadelphia Ticaret Odası tarafından organize edilen sanal bir etkinlikte konuşan Harker, ABD ekonomisinin keskin resesyondan gelecek yıl toparlanmaya başlayabileceğini, ancak ekonominin bu yılın başlarında görülen seviyelere geri dönmesinin zaman alabileceğini ifade etti.

"2021'in GSYH ve istihdamın toparlandığı bir büyüme yılı olmasını bekliyorum" diye konuşan Harker, "Ancak bu büyüme ekonominin bu yılın başında olduğu yere dönmesi için yeterli olmayabilir" ifadelerini kullandı.

Harker ayrıca, Covid-19 salgını nedeniyle kaybedilen istihdamın bir kısmının hiç bir zaman geri dönmeyebileceğini de vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)