BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHangi bakan inşaatlarda amelelik yaptı?----

Hangi bakan inşaatlarda amelelik yaptı?

Hangi bakan inşaatlarda amelelik yaptı?
18 Kasım 2013 - 11:21 www.finansgundem.com

Gayrimenkul işine çocukken dedesinin yanında durarak alışan bakan, aynı zamanda inşaatlarda amele olarak çalışarak üniversiteyi bitirmiş..

Geçtiğimiz Nisan ayında Edirne'de incelemelerde bulunurken kanser ilaçları konusundan kendisinden yardım isteyen genç kıza para verdiği için "Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" sözleriyle karşılaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da fakirlik ve çaresizlik içinde geçen hayatı yeni çıkan bir kitapta anlatıldı.

Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk'un Merdiven Yayınları'ndan piyasaya çıkan "Esnaf İnsan'a dair hikayeler/ Oğlum Baba Kızım Anne" kitabında Erdoğan Bayraktar'ın ibretlik hayatı hikaye edildi.
 "Mapsino'da bir Bayraktar" başlıklı hikayede Bakan Bayraktar'ın hayatından anekdotlar yer alıyor.

KANSERLİ KIZLA AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR

Geçtiğimiz Nisan ayında Edirne'de incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kemoterapi gördüğü için saçları dökülen yurt dışından ilaçlarını getiremeyen üniversite öğrencisi genç bir kız ile ilginç bir diyalog yaşamıştı. Yurt dışından ilaçlarını getirmek için yardım isteyen genç kızın hırkasının cebine para koyan Bayraktar "Al işte bu parayı. Başka ne yapacağım? Onları sen kendin al. Parayı al, cebinden düşürme" dedikten sonra yoluna devam etmişti. Genç kız ise bu olaya içerlemiş, kendisini dilenci yerine konulduğunu belirterek isyan etmişti. Cami dönüşü Bakan Bayraktar'ın yolunu keserek elini tutan genç kız cebine konulan parayı iade ettikten sonra ağlayarak, "Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" demişti.

Of'un Gürpınar (Mapsino) köyünde büyüyen ve küçük yaşlarda babasını (26 ) kaybeden Erdoğan Bayraktar'ın annesi 24 yaşında dul kalmasına rağmen hiç evlenmedi. Toprak evin bir odasında büyüyen Erdoğan Bayraktar balon satarak okul harçlığını kazanmaya çalıştı. Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk'un Merdiven Yayınları'ndan piyasaya çıkan "Esnaf İnsan'a dair hikayeler/ Oğlum Baba Kızım Anne" kitabında Bayraktar'ın hatırası şu şekilde hikaye ediliyor:

 "Neredeyse haftanın bir iki günü Trabzon Moloz'a gidip balon satıyordu. Güneşin bulutların arkasına çekildiği bir gün müşterilerden birinin sigarası balonları patlatınca dünya başına yıkılmıştı. Anladığınız sermaye uçup gitmişti. Hemen yere çömeldi. Hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Onun için dünyanın sonu demekti.

Erdoğan kafasını kaldırdığında karşısında üniformalı bir asker vardı. Toparlanmak istedi. Adam elini uzattı. Erdoğan zoraki uzattığı elinin içine konulan 60 kuruşu görünce askerin boynuna sarılmak istemişti. Çocukluk işte, hemen paraya takıldı ve saymaya başladı. Başını kaldırdığında asker ortada yoktu."

GAYRİMENKUL İŞİNİ ÇOCUKKEN ÖĞRENDİ, AMELİLİK YAPTI

Çocukken Coğrafya öğretmeni olmayı çok isteyen Bakan Bayraktar'ın başka bir arzusu ise annesi gibi güzel şarkı söylemek. Bayraktarın annesi " Adanın yeşil çamları aşkımıza yer olsun" şarkısı ile "Şu dağları delmeli" türkünü severek söylediği hikayede yer alıyor. Gayrimenkul işine çocukken dedesinin yanında durarak alışan bakan Bayraktar aynı zamanda inşaatlarda amele olarak çalışarak üniversiteyi bitirdi.

 "Dünyayı daha çok tanımak, tarihi daha çok bilmek isterdi. Bir de annesi gibi güzel şarkı söylemek isterdi. Gel gör ki kader onun yavaş yavaş toprakla ilgili bir işe yöneltecekti. İlkokulu bitirdiği yıllarda dedesiyle ilişki kurmaya başladı. Köyün arazi işlerini, matematik hesaplarını yapan dedesinin yanından bir an olsun ayrılmıyordu. Gözlemliyordu. Dayısının inşaatında kürekle sıva karanları görünce amelelik yaparak yevmiye kazanabileceğini düşündü. Yaptı da... Liseyi de üniversiteyi de bu şartlarda okudu."

ATALARINI TRABZON'A FATİH YERLEŞTİRMİŞ

Erdoğan Bayraktar'ın ataları Şam'dan Konya'ya gelen oradan da Trabzon'a yerleştirilen Türkmenlerden Gazeteci- Yazar Fehmi Çalmuk'un kitanında Fatih Sultan Mehmet'in, Pontus Rum Devleti'ni yıkmadan önce Bakan Bayraktar'ın atalarını Trabzon'a öncü olarak gönderdiği şu şekilde anlatılıyor:

 "Fatih Sultan Mehmet, fetih için Karadeniz'e yol aldığında bölgeye dağılmış olan Alemdarlar tarafından bölgenin bir Türk Yurdu haline getirildiğinin farkındaydı. Anadolu'nun bir çok yerinden Karaman'dan, Konya'dan, Kahramanmaraş'tan, Bursa'dan Alemdarlar, Sancaktarlar, Bayraktarlar Trabzon ve civarına konuşlanmış, gönüllerin fethine başlamıştı. Fatih'in bölgeye gösterdiği özel önem, öngördüğü strateji Rum Pontus'a karşı yapılan seferden önce psikolojik alt yapısını hazır olmasını gerektirmişti. Alemdar, Sancaktar ya da Bayraktar Osmanlı ordusunda bir birliğin bayrağını ve sancağını taşıyan askere verilen isimdi. Padişah bayrak ve sancaklarından sorumlu kişiye "Mir-i alem" adı verilirdi. Trabzon başta olmak üzere Karadeniz'in birçok bölgesinde toprağa serpilmiş ekin taneleri gibi Alemdar, Sancaktar ve Bayraktarları görürsünüz.

Dedesi tarihin omuzlarına yüklediği ağırlığı sözleriyle de teyit ediyordu. Eliyle köyünün yamaçlarını, ağaçları gösterdi: "Biz aslen Şam'dan gelmiş, daha sonra Konya'ya yerleşmiş bir Türk boyuyuz. Alemdarlık yaptığımız için bize "Bayraktarlar' derler."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)